måndag 19 juli 2010

Mitt standardtackel för gäddan.

Jag får många frågor kring hur mitt 2 - krokstackel ser ut och jag kommer att beskriva det för sista gången. Allt finns på bloggen och ni får faktiskt leta lite bland alla inläggen, jag försöker att täcka det mesta och jag finner det onödigt att upprepa samma saker om och om igen. Så leta först efter det ni söker och finns det inte, så skicker ni mig en fråga och sen löser vi det på bloggen och jag hoppas ni förstår mig och mitt agerande. Wire: Drennan Seven Strand 20 - 28 lb.

Wirelås: Drennan Slim Crimps 28 - 40 lb. Tänk på att wiren ska 3 gånger genom dessa hylsor.

Krok: S - Owner ST - 36 BC Stinger, S - Owner ST - 41 BC Stinger, Eddie Turner King Sharp BN Trebles och Prologic P-1. Storlekar mellan 4 - 10 beroende på avstånd, fiskstorlek, betesstorlek, snags mm.

Lekande: Kordas Swivels i size 8 eller Kordas size 8 ringswivels för större rörlighet(bottenmete med deadbaits och livebaits)

Längd på mina tackle: Minimum 50 cm när dem är färdiga.

Avstånd mellan krokarna: Bestämms efter betesfiskens storlek.


Så ser mina standardtackel ut, allt lul-lul som beads, propellrar, smileblades mm tillkommer, det hänger du på innan du avslutar med ditt lekande. Bevara dina tackel på en rig - bin, så har du ordning och kan lätt välja vilket tackel du behöver för stunden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.