tisdag 17 januari 2012

Så här använder du Fox Deadbait Casting Clips på rätt sätt!

Som jag lovade er för ett tag sen, så ska vi titta på hur du använder Fox Deadbait Casting Clips på rätt sätt. Det är ganska enkelt och det är ett effektivt sätt, att presentara ett bete för gäddan som exempelvis står ute på en brant eller har sin ståndplats, en bra bit ut från land.

Dessa clips kommer mest till sin rätt för tyngre beten och för beten, som antingen ett tunnt skinn som exempelvis en Sill eller ett bete, som har ett tufft och segt skinn som exempelvis Makrillen. Jag ville inte börja att härja för mycket i frysen, så ni får stå ut med att vi har en Mört med i dagens program, huvudsaken är att ni ser, hur ni ska göra.
Dessa casting clips kommer i 10 - pack och du får 10 clips och 10 ovala springrings. Börja med att montera en springring i casting clipset, som visat på högre bildhalva.
Därefter monterar du fast casting clipset i ditt lekande, som du har på ditt 2 - krokstackel, det sker via springringen och du ser här hur det ska se ut och även att du ska ha wiren 3 gånger genom hylsan - Jag vet att jag tjatar om detta, men det är viktigt! Det räddar många gäddor från att gå med tacklet och du slipper en massa besvikelse och onödigt jobb.
Nu tar du en bit nylonlina typ 0.30 - 0,35 mm och anpassar den, så den är kortare än avståndet mellan lekandet och översta kroken på tacklet. Gör 2 stycken öglor, som visat med en överhandsknut. Du ser hur avståndet ska vara och det är viktigt!
Tryck en boilie eller en betesnål genom stjärtspolen på din betesfisk och hämta genom ena öglan och sedan trär du den andra öglan genom denna ögla och drar sakta åt.
Montera nu dina 2 krokar precis som vanligt i betesfisken och häng den fria öglan runt ditt Deadbait Casting Clip och nu tar nylonlinan över hela pressen, som annars ligger på krokarna. Det innebär att du kan dra på i kastet, utan att krokarna lossnar från ett mjuk och ömtålig, som exempelvis en Sill.

Det innebär även att du med en Makrill, som med sitt tuffa skinn, kan montera dina krokar väldigt ytligt i skinnet och det ger dig chansen att dra loss krokarna från det sega skinnet och in i gäddans hårda beniga käft. Hela pressen ligger på clipset och nylonlinan! Det som sker är att nylonlinans övre ögla, alltså den som ligger runt clipset, hoppar av, när betet träffar ytan och allt sjunker ner och lägger sig på bottnen och du fiskar som vanligt.

Bry dig inte om nylonlinan, gäddan tar betet och bryr sig inte, nylonlinan kan gå av, men det är bara att göra en ny till nästa bete och det måste du ändå göra i och med, att du måste anpassar nylonlinan, så den passar till betets längd. Du hittar Fox Deadbait Casting Clips hos: http://www.metebolaget.se/ Testa dessa clips och få flera och större gäddor än din polare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar