måndag 16 januari 2012

Fox Bait Savers och hur du använder dem.

Finns det något värre än att lägga det perfekta kastet på en jagande gädda eller under den perfekta driften i ån och upptäcka, att betesfisken har ramlat av eller sprattlat av kroken? Svaret är nej och det kan varje gäddmetare skriva under på.

Jag har under alla mina år, använd en bit av bredare gummiband och det fungerar väldigt bra, pryljätten Fox har tagit fram dessa Bait savers i deras digna Predator range och de ser ut som små fenor och med en röd attraherande färg, som gäddan, gösen och abborren gillar.
Fox Bait Savers är gjorde i ett mjukt, men segt gummi och det kan användas flera gånger, om du tar av dem försiktigt. De låser fast betesfisken och samtidigt ger de rovfisken en markering, var den kan sätta in hugget och de är bra för allt livebaiting, deadbaiting och Sink and Draw och ismetet.
Allt du behöver göra är, att montera dina krokar i betesfisken och den kroken, som sitter vid betesfiskens ryggfena, trär du på en Baitsaver, som visat här på bilden och betesfisken sitter fast. Hur enkelt som helst och jag tror att de hjälper till att öka dina fångster lite med tiden.

Ett annat bra sätt att öka reklamen runt ditt bete, är att montera ett litet blade som visat, varje rörelse ditt bete gör, så blänkar den lilla skeden och det kan väcka en gammalgädda ur vinterslumrandet och resten is history as they say!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar