onsdag 18 januari 2012

3 tips i farten...

Jag har lite att stå i under kvällen och min tid är lite begränsad, men därför ska vi ända slänga ut lite tips av bara farten. Kanske inget nytt för många eller kanske bra tips för er, som är nya eller aldrig har skänkt dessa en tanke...Here we go!
Gäddan gillar inte för mycket motstånd, när hon tar ett bete och framför allt inte ett deadbait, det påstående tror jag de flesta vet om. För att minska motståndet, när du fiskar på längre avstånd, så kan du använda dessa Back - leads Clips. Du monterar ditt 2 eller 3 oz bly, var man normalt monterar ett litet back - leads och låser fast detta bly med det tillhörande gummi.

Därefter trär du bara linan genom den stora öglan och därefter en pärla, som är lite större än själva hålet, var linan går och sen är det bara att knyta fast ditt 2 - krokstackel och det är klart för fiske med ett glidande tackel, som inte ger gäddan något motstånd. Du kan kasta väldigt långt med dessa utan att de öppnar sig och skulle blyet fastna i bottnen, så öppnar de sig om du pressar hårt!
Vill du ha små betesaskar, var allt håller sig i sitt fack och jag menar allt, så ta en titt på Wychwoods askar, som du hittar hos: http://www.metebolaget.se/ Inget hoppar över i andra fack i dessa små askar och facken är lagom stora för krokar, rings, lekanden, sleeves mm.
För dig som pimplar Regnbåge, så är ett bra betesalternativ, dessa fakecorn som är sjunkande och hela marknaden är översvämmade av dessa numera. De är sega och sitter bra på kroken och med sina röda, gula, oranga eller andra färger, så retar dem Regnbågen till hugg. En burk eller ett paket kan rädda din dag, den dagen, var räkorna liggar bortglömda hemma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar