onsdag 5 februari 2014

Nya renoveringsobjekt!

Slynan dök upp med bullar och bång och Gunsan fick frispelet som vanligt, i sin hand hade Bengt två Jerkspön som tillhör Josefsson, en liten Kalmarkille på 52 kilo och dessa skulle nu renoveras mot en större summa pengar! 

Synd att inte Josefsson var med, Gunsan väger 62 kilo och den brottningsmatchen hade jag gärna sett! Vilket liv det hade varit nere i hallen!
Spöna är väl använda och de är gjorda för att slänga stora beten, men som vanligt när man köper dyra spö från USA, som är byggda för Gädda och stora Muskies, så klarar de inte det bräckta vattnet, som vi har i Kalmar sund och det är ringarna och lindningarna som får stryk.

Det är inte mycket man kan göra åt detta, ett tips är att ni extra lackar spö som ni importerar från landet i väst, så lindningarna verkligen slutar tät, men problemet med rostiga spöringar återstår tyvärr.
Ena spöet var ett Diamondback Musky Rod och exakt samma spö fixade jag till för Slynan och nu är nästa spö på gång för en Overhaul, tråkigt och trist att man inte kan göra mera på så pass dyra spö.
Det andra spöet är ett Fig Rig, även det ett kraftigt spö för Muskies mm och det är samma visa med ringar och lindningar.

Men jag ger det en omgång och så får vi se hur det blir, man kan inte bara kassera spö i prisklasser upp emot 3000 kronor!
Rengöring behövs eller hur? Lite bättre kan man vårda sina spö och det ska Slynan lära den lilla mannen med stora truten ;-)
Rostiga ringar och angripna lindningstråd, det måste fixas, om inte, ramlar ringarna av spöet en vacker dag.
Ny flexcoat behövs här och en del jobb för att få det fint igen.
Andra spöringar är rostiga under lindningen och det får man göra om igen, så jag har att göra och enligt Bengt, så blir det bra med svarta lindningar.
Jag kan bara hålla med, hur f... kan man ha en ljusblå lindningstråd på en spöklinga, det ser billigt ut och det ska jag ändra på.

Jag slänger ut lite bilder senare, när dessa spö är färdiga och sen ser ni resultatet. Har du spö från USA som är byggda för Muskies och Northern Pike, så lacka dem innan du använder dem i bräckt vatten, annars ser de ut som dessa spö efter 1 - 2 säsonger och du har ett stort arbete framför dig, om du inte har vanan inne att renovera spö!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar