onsdag 26 februari 2014

En enkel och billig Drop - off indikator till ditt predatorfiske.

Hur gör man en enkel och billig Drop - off indikator? Den fråga får jag flera gånger om året och det finns på bloggen på några ställen. 

Nu var det så lägligt att grabben skulle ha 4 stycken indikatorer och ville låna mina - Glöm det min vän, vi gör ett gäng till dig och sen skred vi till verket och passar på att visa detta en gång för alla!
Här vad du behöver: 1 billigt röd/vit flöte från macken, en bit braid som inte ruttnar, 2 stycken SSG - blyhagel och ett justerbart lineclips.
Bestäm hur lång din braid ska vara och vik ena änden dubbelt och för dessa änder in genom flötet som visat på bilden.
Skruva fast det justerbara lineclipset i flötet, det går bra i frigolit och se samtidigt till att den dubbellagda braiden sitter fast, du ser en liten ögla av braiden här innan man skruvar fast lineclipset helt.
Så ska det se ut när du är färdig med detta, limma inget och du kan använda allt igen, om något skulle gå sönder, det håller bra utan lim.
Montera nu dina 2 SSG - hagel precis under flötet, du kan alltid montera flera hagel om situationen kräver det, vind och vattenströmmar kan ställa till det ibland!
Gör en ögla i andra änden av din braid eller knyt fast en hake, som sedan låsas fast mot din bakre banksticks och vips, så är din Drop - off indikator klar för fiske.
Det tog inte många minuter att dribbla ihop fyra stycken till grabben, se bara till att justera linclipsen, så linan kan släppa utan för mycket motstånd, gäddan gillar inte motstånd vissa dagar, t ex när det ät kallt och fisken är trög.
Vill du ha andra kroppar, så är dessa stora Baitpoppers från Fox ett bra alternativ, de syns bra och hålet är redan gjord, men de kostar mera än ett vanligt röd/vit flöte.
Ett av de bästa lineclips för dessa indikatorer är Gardners Free Flow Line Clip och här kan du knyta fast din lina.

Dessa lineclips och Fox Bait poppers köper du på www.metebolaget.se Jag använda Solars line clips från några gamla karphangers och har du tight om pengar, så kan du göra lineclipsen av vanliga hårnålar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar