torsdag 13 februari 2014

Hur skyddat är du när du är ute och fiskar!

 Det räcker många gånger med att tvätta händerna under fiskets gång, men hur ofta gör vi det? Vi tar upp en fisk och sätter sedan den tillbaka och fiskar vidare och några timmar senare är det fikapaus i båten.

Man stoppar i sig sina mackor och fiskar vidare och allt är frid och fröjd, men du kan råka ut för Weils disease (Leptospiros) och då blir det inte roligt. 

Jag är inte expert på detta, men har hört sedan länge att denna sjukdom kan spridas genom vatten, djur, framför allt möss och råttor och det kan även komma från din hund eller katt!
www.drweils.co.uk

Spray mot denna sjukdom finns för fiskare som bör spraya sina grejer, som står ute med dessa medel som dödar bakterierna direkt.
Samma spray finns för båtfolket och de som är i kontakt med vatten under långa perioder.
Det finns en form av sprayplåster som man ska lägger över sina sår, ungefär som karpfiskarna behandlar sina skadade karpar och ...
... det finns även en spray för våra fiskar. Vill du veta mera kring dessa medel och om sjukdomen, hur den sprids och hur farlig den kan vara för oss fiskare, så går du in på: www.drweils.co.uk och tar dig en titt och kollar videon, det är ganska skrämmande detta! Kolla även på Wiels sjukdom på nätet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar