lördag 22 februari 2014

"Ankan" blev rädd!

Vi får gå några år tillbaka i tiden, den tiden var Anders "Ankan" Carlsson fiskade med mig. Vi fiskade karp och gädda ihop och hade många roliga och trevliga stunder tillsammans.

Vi hade sjukt kul under våra fiskepass och jag måste erkänna att jag saknar honom, men han har slutat med fisket och det får man acceptera, men mina minnen är många och här kommer ett av dem.
Vi var som vanligt i Black pool, ett vatten mitt i centrala Nybro, det var november och det var gäddmete för hela slanten med 4 spö var och gölen var täckt med deadbaits på de heta platserna och vi hade var sitt livebait under våra flöten.

Anders fick ganska snabbt en snipa och sen en till, som hann att svälja ner betet och han låg på gräsmattan och lossnade krokarna, när en stor fet kärring kom fram och ställde sig framför honom och skrek - Här det fiskeförbud, bara packa ihop era saker och försvinn!

Jag såg Anders min och höll på att sätta kaffet i vrångstrupen. - Här är fan inga fiskeförbud, din dumma jävel! Anders var på G! - Bara försvinn härifrån skrek hon och det gäller dig med och hon pekade på mig.

Hon tog ett kliv närmre Anders och vrålade - hör du inte vad jag säger till dig? - Jo, du hörs hela tiden och går du inte härifrån så hamnar du där och Anders pekade på en av kommunens containers som stod uppställd.

- Det var det fräckaste jag har hört skrek kärringen, nu går jag och handlar på Kvantum och när jag kommer tillbaka, så ska ni vara borta, annars ringer jag polisen, här råder fiskeförbud och sen rullade hon iväg längs gångstigen som omgärdar gölen.

Nu var Anders snabb! Han hade en spruta med SBS fresh Lobster liggandes vid stolen och med den i handen, smög han efter den feta damen och tömde hela sprutans innehåll på hennes rygg och hon bar en stor svart pälsjacka, som gick ner över hennes feta ben.

Hon märkte inget och vi asgarvade länge, men bara tills jag såg en polisbil på Sveavägen, men det var lugnt, de stannade vid kullen och hämtade en alkis, som hade gjord något fel eller var för full.
Vi fiskade vidare och jag fick en fin gädda och sniporna höll oss alerta under hela förmiddagen. Vi sitter i våra stolar och lyssna efter larmen och beskådar våra flöten. Plötsligt bryts detta av den feta kärringen, som kom släpandes med två kvantum kassar. - Jag har ringt polisen, så nu är det upp till er, hoppas ni får dryga böter för tjuvfiske!

Hon passerade oss och jag kan inte i min vildaste fantasi beskriva stanken som kom från hennes päls, jag skulle fråga Anders, hur i helvete hon hade lyckas att inte bli utslängd från Kvantum, men jag fick inget svar, han låg blå i huvudet på gräsmatta och vred sig i skratt.

Allt lugnade ner sig och vi fortsatte vårt sniprace och lite senare ville Anders prova längre upp mot inloppet, var det strömmar lite och jag fick passa spöna. Efter 10 minuter skriker Anders att han har fisk och jag går ditt och tar håven för att landa gäddan.
Det var bra böj i hans gamla 2 pundare från Cormoran och fisken gick i sidled, som gäddor gör och sen knyckte det också och Anders tog den hårt. Det var en 300 grams gädda, som hade tagit en liten levande mört och sen hade den fastnat i denna fina damsko!

Jag håvade allt och undrade var damen som var ägare till sko befann sig? Hon kanske bor i Kungshall svarade Anders? - Ja, eller så ligger hon kvar här ute i gölen! - Ah, fy fan säg inte så för fan, kommer du ihåg den natten i Linnéasjön vid Gröna plätt´s badplats?

Jodå, det glömmer jag aldrig! Anders, Dellerfjord och jag metade Ål och det började bra för mig med en Ål på 1,5 kilo och sen började Anders få konstiga napp mitt i natten och varje gång han krokade, så fick han upp det ena klädesplagget efter det andra och det slutade med en halsduk.

- Kasta på samma ställe sade Dan, så kanske du får upp skallen, det blev för mycket för Anders som menade, att här går inte att vara, det ligger en jävel därute och han åkte hem, Dan och jag rapade vidare och drack kaffe till pipornas blåa rök.
Vi fiskade vidare fram till 15 - tiden, Liverpool skulle spela fotboll på tipsextra och det ville jag inte missa och jag avslutade dagen med två Abborrar under Pilen och denna på 12 hekto blev den största och Andres undrade vart fan dessa befinner sig under vårt pimpelfiske. What a day!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar