lördag 15 februari 2014

Mild vinter, dåliga isar och en ny engelsk mega gädda.

Det är nog många isfiske entusiaster som svär ve och fan över denna milda vinter, december regnade bort förra året och sen kom kylan och isen lade sig och det helt i onödan, det kunde vi ha varit utan.

Även försäljarna av skridskor, skidor och  isfiskegrejer drabbas av dessa milda och konstiga vintrar, men några större problem med växthuseffekten finns jo inte, enligt experterna och de rika länderna fortsätter att förstöra vårt klimat, vilket medför milda vintrar, mera regn och totalt kaos i övriga världen.

Nu är det plusgrader igen och har varit så länge och det är dags att varna än en gång för isarna, som är dåliga, väldigt dåliga! Det börjar släppa från land på många ställen i mina trakter och jag ber er om att se upp.
Så här ser det ut i dag i alla mina vatten, isen är lömsk på sina håll, man kan komma ut på isen på morgonen, men senare under dagen, var jordvärmen tar på isen, så kan det bli svårt att ta sig i land igen.

Regn, plusgrader och den hårda vinden tär på isarna och det gör mig inget, jag fiskar hellre i öppna vatten än från isen, men som sagt se upp och var två på isarna nu, var vi går med raska steg mot våren.
Förra bilden är från Rismåla göl, ett karp - och regnbågsvatten och just från ett regnbågsvatten i Yorkshire, England kommer denna mega gädda, som Wyndon Coole landade.

Han hade haft lite napp på en öring, men när han fiskade på ett djupare parti i sjön, så tog denna gädda, som tyngde ner vågen till 46 lb 13 oz (21,2 kilo) hans bete. En sanslös gädda i alla hänseenden!
Gäddor som lever i just regnbågsvatten präglas av den feta regnbågen och tar knappast några andra bytesfiskar och de växer till groteska proportioner, vilket tydligt framgår av bilderna.

Fisket efter dessa enorma krokodiler är svårt, men de finns och man kan lyckas och vem vet, det kanske finns en sådan gädda eller en större i just ditt lilla put and take vatten runt knuten? Källa: Expess.co.uk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar