söndag 2 december 2012

Varför snö, kunde det inte bara bli kallt ett tag till?

Förbannelsen över att karpsäsongen är över för i år har lagt sig och det blev lite bättre igår kväll, när jag drog fram alla isfiskeprylarna och satte igång med en ordentligt genomgång av dessa.

Det mesta var i ordning, men lite nya tackel med större krokar, rena tackel, inget bling - bling, bara krokar och wire. Ska jag ha något extra julpynt, så kan detta monteras vid behov och så får det bli.

Förrådet av stora Sillar och Makrillar har börjat att växa, men mer av detta ska hämtas eller skickas från Danmark, var fiskhandlarna alltid har dessa effektiva beten. 

Jag har en del mindre regnbågar som ska provas också och jag tror på dessa då gäddan i gölen inte tar så mycket annat. Kanske en doft kan få en av dem på andra tankar, det ska också provas.

Vädret tycker jag inte om, först bra med kyla och sen kommer det 6 - 7 cm snö, som isolerar den 3 cm tjocka isen, det är inte bra, jag vill ut till nästa helg, om det bär!
Mina multirullar fick sig en service och går som klockor, det fattas bara lite ny lina och sen är de klara för en eventuell drabbning, med någon av gölens madammer.

Jag ska byta ut larmen och använda larm med tillhörande reciever, så jag vet vart det har nappat, så mina gamla Fox Micron M får lite extra vila denna vinter.
Så här kommer det att se ut, kanske blir det ett lite större hål än dessa 3 x 150 mm, som borde räcka för vilken gäddstorlek, men man vet aldrig och det gäller att vara på den säkra sidan. När hon väl sitter i saxen är det lite too late att börja öka hålets storlek.

Jag ska ha ett gummiband framför larmet på klingan, så slipper jag falska bleep från vinden som ska dra lite i mina linor. Jag märker snart om hon har tagit mitt bete, då linan dras ut ur gummibandet och larmet tar över.
Jag tror mest på Makrill och regnbåge som bete, regnbågen är de präglade på och Makrillens färg och doft kommer kanske att vara avgörande.

Jag har aldrig varit i ett vatten var gäddorna inte har tagit Makrill och för den del skuld gäller detta även Sillen som också har betydligt mer doft än en regnbåge eller den vanliga mörten som används.

Jag har pratat med en del och fått tipset att en mindre levande regnbåge är det bästa och att man ska klippa bort stjärtfenan! Mindre gäddor kan också vara ett bra bete, med tanke på kanibalismen som råder, men att klippa sönder levande fiskar?

Lite barbariskt det där enligt mitt tycke, man gör även så med mindre gäddor som man har som bete och detta sker i tystnad och är inget man talar om!
Detta är än så länge min största gädda från gölen och den togs på ett lätt pimpelspö och ett softbaits! Samma dag, hade jag 4 ismetespö ute i samma område, med fina livebaits, dock ingen regnbågar.

Jag kan bättre och jag hoppas att kunna visa upp en av det stora under vintern, jag kommer inte att ge upp förrän det händer och jag tror bara att en landat, ger min en blodat tand och sen släpper man det aldrig igen.
Jag ska lägga all min tid på gölen, det ända, som kan dra mig på avväga, är ett pass med Mr.Sville, här med en fin 9,2 kilos gädda, Slynan och de berömda Daltons. Det ska jag inte missa för allt i världen, om vi bara kan hitta ett datum för detta jippo, det lär väl bli ett liv utan dess like och högst troligen ett par fina gäddor i dessa predatorhunters sällskap.

På tal om Slynan, så ska det med en köksstol och 3 stora rullar med silvertejp, då vet vi alla vart vi har honom och vi får lite tystnad på isen, så vi hör varann.

Det blir bra det och jag ser verkligen fram emot detta, framför allt att tejpa fast f-nskapet från Trekånten och slippa höra hans - Åh va gott, när han landar en snipa! Har Daltons jycken Ratata med sig på isen, mån tro?

1 kommentar:

  1. Och vem är nu Ratata???? Jag ser också fram emot ett gemensamt gäddpass. Sverker

    SvaraRadera