måndag 28 juni 2010

Betesfisk under sommarmånaderna.

Många är dem mejlen kring betesfisken under den varma perioder vi befinner oss i och det kan var lite knepigt att hålla dem levande, värmen drar syret snabbare än när det är kallt. Jag ska ge lite tips till er som använder betesfisk under sommaren. Livebaits är väldigt effektivt under sommarmånadern, men det är svårt att hålla dem vid liv under en het dag vid vattnet.
Dina deadbaits är det lite enklare med, dem tar du med dig frysta i en kylbag och har med dig gott om frysklampar och det ärt löst.
Under den kalla årstiden är det lätt att hålla dina levande beten i fin form, men under sommaren är det betydligt svårare om du inte är uppmärksam och har dem rätta grejorna.
Du måste ha en syrepump och ha dem stående i skuggan och du måste byta vatten oftare för att dem ska överleva.

Använd en hink var du ser genom siderna om dina beten trivs, byt vatten ofta och ha koll på dem. För bevaring hemma behöver du ett stort kar och en rejäl pump eller flera pumpar och du ska ha karret på ett så kallt ställe som bara är möjligt.
Se till dina beten varje dag och ge dem ingen föda, dem som dör fryser du in till höstens spännande bottenmete eller driftfiske.


Det bästa du kan skaffa dig är en liten betessump som denna, den kan du ha hängande över rälingen på båten eller knuta upp den i en gren som hänger ut över vattnet, men se till att dem är i någon form av skugga, då klara dem sig längre.



Se även till att din Gädda mår bra! I varmt väder torkar fisken väldigt snabbt och du behöver att hålla den blöt genom att hälla vatten över den under tiden den är på mattan. Ha alltid alla dina grejor klara innan du börjar fiska och se till att fisken inte är på land för länge. Ta dina bilder snabbt och återutsätt din fisk.
OM du behöver säcka din Gädda, så gör det på ett djupt och skuggigt ställe och minimera tiden så mycket som möjligt. Det är inte värd att ta livet av en fin fisk för ett par bilders skuld, har du ingen snabb hjälp, så ta ett par bilder av fisken på mattan. Det är lite tråkigt med sådana bilder, men hellre det än att hitta den dagen efter drivandes i en vasskant eller hur?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.