Flötet lägger sig på ytan direkt när gäddan tar betet och vandrar sedan iväg. Ett nappalarm är bra, men inget som är tvunget, dock måste du hela tiden ha ett öga på flötet som står lodrätt i ytan. Med ett larm kommer det att pipa och din indikator kommer att sjunka eller falla till marken.
För längre avstånd behöver du ett större glidande bly som kastvikt och när gäddan tar ditt bete kommer flötet att dras ner och här är ett nappalarm viktigt.
På din fråga om nappalarm Max, så rekommenderar jag att du köper ett Fox Micron M för dina födelsesdagspengar och 2 bra batterier, så klarar du dig länge och har ett pålitligt larm som fungera i alla väderlekar.
Så här ska du ställa upp spöet och skulle det blåsa när du fiskar, så ska du se till att din spötopp är under vattenytan så den drar ner lina och du slipper draget från vinden i linan/spötoppen vilket ger dig falska pip hela tiden.
Prova att variera dina beten, en död Mört kan du lätt skaffa och Sill kan du köpa i dem flesta mataffärer. detta är två bra beten som fungera i alla vatten. Har du möjlighet att skaffa dig lite oljor eller flavours är detta en stor fördel under tröga och kalla dagar.
Pilchard och Sardinolja är bland dem bästa För mer info kring denna metod kan du kolla lite bland mina tidigare inlägg på denna blogg.
Här är en mindre Gädda som föll för denna metod, den tog inte en levande Mört, men en död fiskat med floatledgering blev för mycket.
Ett flöte fiskad ca 70 cm överdjupt, ett 2 - krokstackel och ett par SSG - hagel var allt som behövdes denna kyliga höstdag. Lycka till Max och grattis i förskott på 10 årsdagen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.