onsdag 9 juni 2010

Det skulle inte finnas några gäddor i sjön.

I den lilla sjön fiskade man Regnbågar och Brownies, men fiskelycka började att avta sakta men säkert och man undrade vad som var på gång. Gädda finns inte i sjön, men flera var skeptiska och man beslöt att kalla in den lokala förmågan Carl Welch och hans polare för att se om dem kunde lura någon gädda till hugg, fast dem finns inte i sjön sade ägaren! Redan första veckan i våras lyckades man med denna fisk på närmre 14 kilo, fet och fin och det stod nu klart vad den livnärde sig på.
Den föll för en levande Regnbåge i 300 grams storlek och ett flötmete. Nu skulle det vara klart eller hur?
För ett par veckor sedan gjorde Carl själv ett försök och landade denna 27 pundare på en liten driftad Sardin och med tanke på att konditionen var lite nere för ögonblicket, så rör även detta sig om en fisk i 14 kilos klassen med rätt kondition.
Jag misstänker att man kommer till och från att meta efter dessa gäddor och med tillstånd flytta dem till den närmsta sjön eller ut i det närliggande åsystemet.
Har du en Regnbågsdamm i din närhet, så försök att få ett tillstånd för att meta efter gäddorna, du kommer att bli mer än överraskad, det kan finnas enorma gäddor i dessa vatten som oftast bara flugfiskas och gäddan matas med feta regnbågar under hela året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.