fredag 26 februari 2010

Tiemco TMC 600 SP.

Jag har testad många krokar genom årens lopp och sett utvecklingen, men jag har aldrig träffat på en krok som är starkare eller vassare än denna big game krok från Tiemco.
Egentligen är det en flugfiskekrok för storvilt i södra delarna av vårt klot, men där finns användning för den även på våra breddgrader och framför allt i mitt fiske efter rovfisk. Jag är fullständigt såld på denna krok! Superstark och vass, beaked point som gör att kroken stannar i fisken munn och krokspetsen skadas inte lika lätt mot stenig botten. Saltvatten och korrosionsbeständig och den kan inte rosta, wide gape och lite kortare skaft som är forged, vilket ger ytterligare styrka. Rak krok som verkligen fastnar vid minsta beröring (det gör ont att knuta tackel!)
Den visade storleken är en 8/0 som jag nog tycker är lite liten för sin storlek, 12 krok per paket och dem finns i storlekarna 1/0 - 2/0 - 3/0 - 4/0 - 6/0 0ch 8/0. Detta är en superkrok för all storfisk!
Mindre storlekar till Gös och gäddmetet och dem större till Mal, Nilabborre och vad ni därute nu fiskar efter på era semestrar, ta med ett par paket av dessa i olika storlekar, så är ni garderade mot det mesta!

Jag har här försökt att komma så nära med kamera som möjligt för att ni ska se krokspetsen som är flat på insidan av spetsen och krokarna har en microbarb som håller kroken på plats under drillningen av stor fisk.


Krokspetsens utsida är också skärande för bättre penetrering och skärpan är den värsta jag har upplevt, helt otroligt.



Bra storlek på öglorna som gör att man enkelt får genom olika materialer, bra stängning är det också. Jag kan inte hitta några fel på dessa krokar och jag ska ha dem till mitt Malfiske, jag har en styrka och skärpa utan dess like och en krok som jag litar på till 100 %.
Priset för 12 stycken krokar i storlek är 219 kronor, vilket kan kännas dyrt, men jag anser dem vara värd det. Är du intresserad av dessa krokar till ditt fiske kan du ringa Ugglybugger på telefon 0481 - 146 21, så kommer dem på posten.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.