söndag 7 februari 2010

Mitt gäddfiske, del 6.

Sista delen blir denna och du ska få lite tips med dig. Som du kanskke har märkt så har min räknare stannat och det har varit strul med dem på båda bloggarna. Jag kanske tar bort dem eller lägger in nya, vi får se hur det blir. Det finns mycket man bör kolla under sitt fiske till exempel att du varje gång du vevar in ditt bete, så kolla om det finns bitmärken. En gädda kan ta ditt bete och släppa det utan att din indikator registrerar detta, så kolla detta varje gång. Grunden till att dem släpper betet är oftast att dem har känt krokarna och du bör prova med mindre krok. Gäddan släpper oftast också betet i kallt väder och i nollgradigt vatten.
Mindre betesfiskar och fiskbitar kan också vara bra att prova tillsammans med krokar som passar betet. En del fiskar med alldeles för stora flöten och gäddan släpper betet på grund av för mycket motstånd, du ska inte ha större flöte än att betesfisken kan drar ner det lite ibland, stannat det nere har du besök!
Rengöra dina injektionssprutor med vatten efter varje användning och rengör dem hemma med varmt vatten. det finns inte mera irriterande än att dem är fulla av intorkade doftämnen och du inte kan använda dem.
Helt rena går det inte att få dem och ha alltid skyddet på dem, du kan få rejäla infektioner och du sticker dig på en spruta. Bevara dem i en box tillsammans med dina doftmedel, så vet du alltid var du har dem.

För att visa vad lite fantasi och ett spratt kan ställa till med, så ser du här på bilden en Sill med två röda pop - up boilies som ögon. egentligen skulle jag skoja med en kompis och bara ha en kul bild. Allt detta utspelade sig i en liten damm var jag hade trögt fiske, inte ett ända nafs på hela dagen och då hade jag tid till att leka.
Efter att bilden togs testade jag om den flöt, vilket den gjorde och tanken fick mig till att prova den på ett spö, det tog 10 minuter innan nappet kom och en liten snipa landades.


Krokarna satt väldigt ytligt och den vägrade att släppa sin nya leksak, utan det gick längs hela kanten och briljerade för sina polarem som troligen undrade vad i helvete detta var. Det viser dock bara en sak, nappar det inte på dem vanliga beten, så får man hitta på något nytt och annolunda tills det börjar nappa igen. Jag tror inte att det är sista gången jag tar till denna metod att poppa upp ett bete och samtidigt få lite färg på tillvaron.



Vad du än gör när du eller ni är ute, så njut av naturen, ta vara på den korta tid vi har till vår älskade hobby. Hjälps åt, ligg steget före fisken och inte efter, ha alltid en plan B, ha med dig dem rätta grejorna och behandla fisken väl. Bli inte sur och deppig för att kompisen landar en 12 kilosgädda, du får fina bilder och ett fint minne och du kan fånga den senare något större oskadd om ni sköter er.
Jag åker ut och fiskar gädda, fånger jag gädda, så har jag lyckats, är den sen stor, så är det bra och blankar jag, så analyserar jag vad som hände och kommer tillbaka med ränta och jag trivs med det, även efter 42 års fiske efter gädda.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.