tisdag 9 februari 2010

En liten blandning av lite av varje.....

Dagens inlägg kommer att bli en mix av olika saker, men det jag vill ha reda på är, om det finns någon som har en fiskerätt i Ryssbyån/Snärjebäcken eller inte.
Jag och SG. Anguilla hade ett muntligt avtal under 80 - talet från en av två markägare och vi fick fiska på Kalmarsidan av ån och senare fick vi fiska fritt på båda sidorna. Sedan 1990 har jag varit uppe i ån en gång med en båt.Jag beskrev en del rostfria produkter på karpbloggen och ett tips till dig som fiskar gädda med bottenmete, är att du skaffar dig dessa Banksticks från Chub. Dem är väldigt fina i finishen, bra skruvar med fjäderbelastning och teleslopiska och priset är bra jämfört med andra kvalitetsmärken. Kolla min resension på karpbloggen, var du hittar dessa stick bland annat hardware.
Det gäller som i allt fiske att ibland ha koll på sina spötoppar, även en klumpig gädda kan lyfta ditt bete och inget hörs. Så ta en titt ibland på dem och du ska få se att det knycker ibland utan att det blir något run eller bleep på ditt larm.
Kolla även efter bitmärken i dina betesfiskar, gäddan kan vara på detta humör vissa dagar och den försöker bara tala om för dig att något är galet, något som du måste rätta till om du ska ha en chans att lura henne.

Den berömta nedra hålan av två i Ryssbyån eller Snärjebäcken som den kallas lokalt. Är det ett förbud eller inte här? Någon som vet hur det ligger till med detta? Jag vill gärna återkomma med grabben och traska den långa vägen med alla våra grejor, få dy upp till knäväcken, suga in den gamla atmosfären som fanns här under Anguillatiden, var vi bändade Gädda, Abborre, Id. Sik och Braxen på löpande band.
Kan jag göra det eller blir jag bortjagad av någon markägare eller ännu värre någon som påstår sig ha fiskerätten, men inte har det? Det sistnämnda har faktiskt skett, fast det var inte jag som skulle fiska. Jag vill bara veta om jag kan fiska där eller inte och är det någon som vet är jag mycket tacksam för ett ärligt svar eller ett nummer man kan ringa för ytterligare info.


Inom kort, så kommer det att se ut så här på flera ställen i skogarna, isen börjar blir tunnare och strömmen ökar i bäckarna små. Det släpper från land och vi kan inte ens kommer ut på isen längre och ismeta eller pimpla. Är det en bra tid? Inte i min bok, det är den absolut mest irriterande tiden på året, när det verken bär eller brister och det gäller att ta vara på den stunden också. Det bästa du kan göra är att gå genom alla prylarna, så dem är klara den dagen, det är såpass isfritt att du kan fiska.
Fisket kommer att vara trögt i början, vattnet är kallt under issmältningen och fisken får lite av en köldknäpp på näsan. Dem Gäddorna som härjade i 4 gradig temperatur får nu leta föda i nollgradigt vatten ett tag och det blir en utmaning för dig som gäddfiskare oavsett vilken eller vilka metoder du ämnar använda.



Det blir dock så småningom bättre och bättre med tiden. Det är så här jag vill ha det när jag sitter bakom spöna, en tidig morgon med kaffet i handen och man börjar höra dem första fåglarna börja kackla i den späda grönskan.
En fin uppgående sol och en friskande vind rakt i nyllet, det är gäddväder det. Bort med dimma, regn och tunga moln som bara försöker att sänka mitt självförtroende, jag sitter här med öppet vatten, det är första gången för året jag fiskar i öppet vatten och jag ska ha fisk!
Jag vet att det blir knepigt, men jag ska lyckas, jag har alla tricksen i bakhuvudet, alla grejor finns och jag har flera betesalternativ att tillgå - Vad är problemet?
Klart att jag ska lyckas, det var det jag kom för! Med dessa lite kaxiga ord slutar jag för denna gång med att säga att det kommer rejält med snö över Smålandia redan i morgon, så vi kanske får vänta ett litet tag tills det öppnar sig?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.