söndag 22 oktober 2017

Retfulla färger ska det vara under tröga dagar!

Senast jag var vid Rismåla göl pratade jag med en flugfiskare som berättade att vissa stunder under året kan och är Regnbågen väldig svårfångad och då kan skrikiga färger vara rätt melodi, då man kan reta upp fisken till att, kanske lite mot sin vilja, få dem till att hugga. Det kan krävas en hel del kast och tålamod och det gäller både med spinnbeten och flugor.
Miniwobblare i dessa färger retar Regnbågen till hugg.
Lite i min fantasi eller som det sedan skulle visa sig, så var nästa pass vid sjön en sådan dag eller en blandning av min fantasi och svårfångad fisk.

Fisken visade sig ofta och det såg ut som dem jagade något och jag provade med en del säkra drag från lådan, men icke och jag hade under 2 timmars fiske bara en som följde efter och jag letade efter skarpa färger bland askarna. Jag hittade några drag i tigerstripe och några i den blågröna Makrillfärger, men det ville sig inte.
Tjatigt med likadan bild, men det funkade en tuff dag.
Bland wobblerna hittade jag lite små godsaker och den gula tigerstripen var lite intressant, men bara för att följa efter och sedan försvinna.

Då kom den lilla orangefärgade med svarta ränder fram och nu började strulet! På detta lilla bete fanns alldeles för stora trekrokar och det blev skit i dem flesta kasten, genom att den främre trekroken kom runt huvudlinan.

I en del av kasten följde det efter fisk, fast betet inte gick rätt, jag tog bort ena kroken och då rörde betet sig inte överhuvudtaget och sen på med kroken igen och ett kast lyckades och då satt Bågen där som en handske!

Det fungerade bra med ilskna färger och nu undrar jag om det ska fungera för mig med flugor i dessa iögonfallande färger, jag har några stycken och dem tittar vi på nästa gång.
Makrillen, Gäddans super meal!
Jag har lite Makrillar i frysen, som synes i perfekt storlek och jag ska använda den hela och i halvor. Enligt mig och många andra så finns det inget bättre bete för grov gädda och framför allt när det är kallt i vattnen.

Stora slimmade beten med tufft skinn, bra färg och doft, lätta att poppa upp och dem glider ner lätt, med andra ord ett super meal för gäddan! Skaffa dig några och prova, du blir inte besviken! Skitfiske på er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.