lördag 28 oktober 2017

Hansen Gavial har talat igen!

Det blev några vindpinade timmar vid gölen och den hårda vinden gjorde flugfiske omöjligt, åtminstone för mig! En herre klarade av detta i mina ögon, fina konststycke att kunna kasta i dem rådande förhållanden och blev belönad med en fin Regnbåge, som tog en förtyngd nymf av något slag.
Fin båge från Natekanten.
Fisket var inte lätt denna dag och det var vi flera som bevittnade och ända fisken jag såg vaka under sin jakt på småfisk, var denna som höll till inne i Bloms, numera berömda vik och den kom tillräckligt nära för att jag kunde nå ut till den.
Hansen Gavial 12 gram med grön eller röd rygg gillas!
Hugget när det väl kom var inte av denna värld, först följde fisken efter och sen stack den ifrån draget, men bara för att sätta in nådastöten mot sin tilltänkta måltid och det gick jo inget vidare, som synes.

Hansen har än en gång talat sitt tydliga språk kring effektiviteten på sina drag och jag kunde åka hem lite mosig i nyllet, men smajlet fanns där hela vägen hem, från öra till öra.
Paljetter ger extra effekt!
På tal om effektivitet eller effekt, jag gör mina pimpelblänken för Regnbågen av gamla små teskedar, det har ni nog sett. Skaftet från skeden blir ett långsmalt drag, som jag böjer i olika former vid vattnet för att få en bra gång och det lite matta blänk, som en tesked har, piffar jag upp genom att limma fast paljetter på sidorna med snabblim och det funkar bra.

Det är enklare och billigare än att stå och fibbla med reflextejp, som dock också funkar bra. Tron kan flytta berg och jag tror på detta och dragen, om man kan kalla dem det, fungerar bättre med lite glitter. Skitfiske på er! Nästa gång tittar vi lite på mitt senaste fiske efter gädda, det blev kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.