fredag 15 januari 2021

Tyvärr!

Med is överallt och en hårdare kyla på väg, så var tilltron för något fiske i den lilla kanalen Bolanders bäck, inte särskild stor, mild sagt faktiskt väldigt liten. Men planen fanns där och jag ger mig inte så lätt och igår eftermiddag tog jag en runda och tittade lite.

Kanalen var öppen, lite rörelse i vattnet var det också och jag hittade snabbt fram hur och vart jag skulle fiska, om chansen fanns efter nattens kyla ner till kanske 10 minusgrader ... Inte särskild lovande!

Var jag såg gäddan i näckrosorna.
En liten röd markering visar vart näckrosorna finns och det var där jag såg denna gädda stå i somras. Ingen annan fiskar i kanalen och jag vet att den har gott om föda i form av Mört och Abborre och jag tror att den finns kvar. 

Min tanke var att lägga en piercad Sardin, antingen naturell eller med 2 ml Laxolja, doften skulle förhoppningsvis väcka gäddan i det kalla vattnet och jag skulle få mitt run. Allt jag behövde göra var att inte fiska för nära plastankorna som är fastsatta i bottnen och sen pressa gäddan bort från dessa. 

Från andra sidan sett.
Här sett från ena bron och här ser man dessa plastankor och den röda markeringen visar var jag skulle placera min betesfisk. Bra plan tyckte jag och tittade vidare längs med kanalen.
Ett litet problem.
Här har vi ett problem, plastankan sitter fast monterad med en lina i bottnen och då detta är den djupaste delen jag har hittat, så tror jag att gäddan står här. Dels på grund av djupet och i skydd av strömmen, men även närheten till Mört och Abborre som bör finnas här också.
Fin sträcka för lite Drop shotting.
På andra sidan av bron finns en liten sträcka med ca 1,5 meters djup, här kan gäddan också befinna sig och det skulle självklart provas och under tiden skulle jag testa lite med jigg, Drop-shotfiske och testa lite små wobblare.
Första parkett.
Första parkett, bara att skotta rent och slå röva ner på mattan och fiska. Man sitter ganska ostörd och i lä för den svinkalla nordanvinden som skulle komma.
Betesfisk fixade jag på hemvägen.
Jag var nöjd med vad jag kom fram till, allt som oroade mig var vädret som skulle komma under kvällen och natten. Skulle kanalen hålla sig öppen från is och skulle det gå att fiska som jag ville?

Jag tar alltid chansen om den finns och på hemvägen besökte jag Alibabbas business och tog med mig en påse feta och oljiga Sardiner. Måtte det vara möjligt att fiska kanalen i morgon!

Drivande snösörja.
Vilken morgon! Cykellåset var frusit, så jag fick gå dit. 9 minusgrader på termometern och det kändes i kranen, när jag traskade till kanalen. Här möttes jag av drivande issörja, som samlade sig och hade samlat sig just där jag ville fiska ... lite typiskt eller hur? 
Is och snösörja.
Jag provade med bottenmete, men sörjan och lite tunnare isflak gjorde sitt till att det roliga snabbt tog slut och jag hann med två kast med ett Drop-shot tackel och sen var ringarna p det lilla spöt fulla av is. 

Jag visste att det skulle bli så med 9 minus och en nordan på upp till 13 m/sek, men jag provade med ett flötemete och issörjan var ett stort problem och flötet fastnar på linan fastfryst.

Jag får nog vänta lite!
Jag lade ner verksamheten och får avvakta och se hur det blir dem närmsta dagarna, som sagt jag ger mig inte och jag passade på att lägga ut tre Sardiner som jag skar i lagom stora bitar och jag hoppas nu på två saker: Att vädret blir lite mildare och att gäddan fattar tycke om dem utlagda fiskbitarna, det gör det jo lite lättare när man kan fiske eller kanske inte?

Lite tjurigt var det, frisk luft och erfarenhet fick jag och fajan kändes som russin, när jag kom hem efter en timmes trams vid kanalen ... skitsamma, det blir bättre tider, skitfiske på er!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.