tisdag 26 januari 2021

2-krokstackel.

Klipp till en bit wire på ca 60 cm och innan du klipper av wiren, så värmer du wiren med en tändare på det ställe du ska klippa och den fransar inte upp sig.

Trä wiren genom trekrokens ögla, för ner och lägg wiren längs med kroken och ner till krokbörjerna. Därefter lägger du wiren tillbaka ner och runt krokböjerna och lindar runt wiren 6-8 varv runt kroken och avslutar med att trä wirens ände genom kroköglan och drar åt så hårt du kan och den kroken sitter som berg och flyttar sig aldrig.

Nedre krok, wiren runt kroken, knotless knot och snabblim.
Med den övre kroken gör du exakt likadant och innan du gör det, så bestämmer du avståndet mellan krokarna. Avstånden mellan krokarna bestäms efter dina betesfiskars längd, själv håller jag mig mellan 7-12 cm.
Övre kroken, wiren runt kroken och knotless knot och snabblim.
Nu sitter dina krokar på ett bra sätt, och det blir starkt och du kan, om du vill ge varven du har gjord en enkel droppe med snabblim, dock mest för lugnets skuld, det håller ändå.
Ring swivels ger rörlighet, tvinnad och limmat med snabb lim.
Nu återstår det bara något att knuta fast huvudlinan i och det brukar vara ett vanligt lekande. Jag använder ofta en betesfisk, som står en bit över bottnen och jag gör dessa tackel lite kortare (längden görs i det avstånd, jag vill ha betesfisken över bottnen) Och istället för ett vanligt lekande, använder jag en Ring swivel, som sedan kopplas till min overtrace och det hela får mera rörlighet.

Jag gör ett halvslag på wiren och drar wiren över ring swiveln, du ser på bilden vad jag menar och ser till att jag har en tamp på 5-6 cm. Denna tamp värms upp, så den blir glödande och mjuk och sen fäster jag en Peang i änden av wiren och tvinnar det snyggt och prydligt. 

Jag ger denna tvinning en droppe snabblim och det kommer aldrig att kunna trasa upp sig eller glida upp, eller annat fantastiskt under fiskets gång och det blir sanslöst starkt och det blir så enkelt att göra, se bara till att du tvinnat wiren ifrån dig, så du inte får Peangen i huvudet, när den släpper från wiren.

Skivor från söndriga jiggar ger dig extra attraktion på betet.
Jag beskrev för ett tag sedan, att du kan använda dåliga eller skadade jiggkroppar för dina gäddtackel, gummit är mjukt, färgen väljer du själv, eller så gör gäddan det åt dig och du får mera attraktion runt din betesfisk. Testa själv och önskan om skitfiske kommer här!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.