fredag 8 januari 2021

Pandemi, dåligt väder och lite is ger nya kreationer!

Ja, vad ska man ta sig till under denna tid, någon Lockdown är det inte än, men det kanske kommer, vem vet? Vädret är inte det roligaste att vara ute i och jag kan inte fiska på grund av en tunn is, som jag hoppas går upp snart, så jag kan doppa och doppa om ett par Deadbaits och ställa abstinensen lite!

Så vad gör man? Man gör allt mellan himmel och jord och jag hamnade i en städning och dammsög mellan alla stövlar och munstycket fastnade i något, ett fodral som hade hamnat bland stövlarna. Bingo! Jag fattade vad det var, en gammal Rod pod som jag hade fått med i ett köpt på 1800-talet och den drogs fram och ställdes upp .... Efter att dammsugningen var klar!

Längst inne bland andra grejer fanns den!
Lite avskavt och gänglig var den, men den fick stå på golvet ett tag och jag smög som katten runt gröten och funderade. Någonstans fanns ett minne att det var något fel på den och med en fil och lite snabblim och lite svart färg, så blev den stadigare, svart överallt och den skulle användas till mitt gäddmete.

Det är jo bara att konstatera att det finns hårda vatten och hårda underlag som är ett helvete att få ner sina banksticks i, så den skulle få en plats i arsenalen bland gäddfiskeprylarna.

Lagom för gäddmete med två spö.
Ställbar på längden och höjden, men det var allt, men det fattades jo något för att den var helt klar i ett ända kit, som man bara ta med sig och nu kom kreativiteten fram och det blev en sen kväll med Luis!
Klar för fiskeplatsen med Betong mm!
Jag kollade allt och sedan klistrade jag på ett par Fox MMX, som har en bra funktion för gäddmetaren, dessa larm har olika ljudsignal mellan ett run och ett Drop-back bite, så dem sitter där nu.

Som ni ser finns där även två nya Drop - Off indikatorer och dem gjordes av lite lösa toppdelar från ett 3 meters långspö, lite lim och två gamla karphangershuvuden, som inte har används under detta århundrade, men nu ska dem få arbeta, jag lovar!

Drop - Off Indikator.
35 cm långa i gul och orange färg, som syns bra, vikten på huvudet med lite inslag av rostfritt stål, blev ca 30 gram och det räcker gott för att visa run eller dropbites.
Så kommer dem att hänga till Tant Grön drar i betet.
Utseendet betyder inget, allt som är viktigt är att dem visar dig exakt vad som händer vid din betesfisk och det skall ske direkt gäddan tar ditt bete och det gör dem, allt är kollat på hemmaplan innan användning!
Indikatorskallen!
Inställbara linclips finns, bra färg och bra vikt, men jag har två extra vikter som enkelt skruvas på om det behövs (Längre avstånd, strömförhållanden eller tuffare väder (Vind)
Lätt att ha med sig!
Allt kändes bra och allt går ner i det lilla fodralet och nu är det bara jungfruresan som ska göras. Denna Pod är ingenting jag skulle använda för exempelvis karpfisket, då dessa varelser hugger betydligt snabbare och hårdare, så stabil är den inte, men får gäddan som tar betet lugnt, så blir den nog bra, om den inte rasar ihop, vi får se! 
Ledger Booms för gräsbottnar.
Dm resterande bitarna av långspötoppen, ett par gamla flöten, ett par beteshakar, lite lim och två run-rings och lite lina. Det blev ett par nya hemmagjorda Ledger booms för att kunna servera betesfisken utan att gröna damen känner något motstånd när hon dinerar. Använd minst 3 oz bly och helst 4 oz, så dessa står kvar när hon drar med sin Take Away middag.
Karpfiskarens Spomb för dina fiskbitar!
Ett litet tips! Mäskning innan du fiskar gädda, det är effektivt, det vet vi alla nu. Du kan kasta ut dina fiskbitar för hand, använda en catapult, använda Baitboat om du vill, kan eller har råd eller så kan du skaffa dig en så kallad Spomb och använda den med upp till 3 bitar åt gången, lite beroende på bitarnas storlek.Själv kör jag med en bit åt gången och sprider ut dem på flera ställen.

Kanske?
Jag har lite planer för mitt gäddfiske och ett mål. Drömmarna kommer och jag ser det hela framför mig, det är bara att blunda! Jag hoppas att jag kan och kommer att få skriva ett nytt kapitel i min fiskekarriär nu under våren eller kommande höst/vinter. Hon finns där, jag har sett henne, hon är så vacker i solen. Hon är inte så kurvig, men lång och rund om magen och jag tror att hon såg mig ....... Henne vill jag dejta en tidig morgon eller när det passar henne ....I´ll be there!
Blir du grön av avundsjuka?
Bra fråga eller hur? Det är endast du som sitter inne med svaret och kanske även ett flertal av dina polare? Om du undrar vad jag menar med detta och denna fantastiska kreation av en bild, så går du in på karpbloggen och läser min ... Ja, kalla det vad du vill! Skitfiske på er alla och nästa gång Evert, så är det din tur igen!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.