onsdag 3 augusti 2011

Ett mejl från en nöjd läsare....

eller ett litet bevis för att Kebab - riggen fungerar året runt. Kanske dags att lägga ut några stycken nu till helgen?Hej,
Vill börja med att tacka för all bra läsning!!!
Fått mycket inspiration från dina tankar här på bloggen.
Mitt senaste projekt var att bottenmeta gädda med deadbait. Då alla mina mörtar dött pga syrebrist i våran sump som jag och kompisen har i en privat damm. Kände att jag inte var sugen på att lägga mer tid på mete efter betesfisk. Har ju läst om din kebabrigg och tänkte ge det ett försök. Igår var jag ute vid ett vatten där mitt fiske intresse började redan för ca 20 år sen. Har aldrig fångat gädda större an 8.7 kg där på alla dessa år men många runt 4-7 kg. Var vid vattnet redan vid 0500 för jag tänkte kombinera sutarfiske och gäddfiske. Tacklade spöna och mäskade upp platsen där jag tänkt bolta efter sutare. Sen gick jag upp ca 20 m från sutarplatsen och tänkte att rakt utanför en mäskplats måste ju ställa sig någon större lat och hungrig gädda. La då ut min kebabrigg helt perfekt ca 10 m bakom näckroserna. Kebabriggen tacklade jag med sillfile som jag köpt på ica nära. Gick sen ner till min sittplats vid sutarspöna. Det tar alltså inte mer en ca en timme innan första pipet hörs på gäddlarmet. Reser mig upp för att gå och kolla så allt är som det ska. Då kommer första antydan på fisk, larmet tjuter för fullt. Springer dit och lyfter spöet. Ger det ca 5 sek sen stramar jag upp och sätter stenhårt mothugg. Det blir tvärstopp och jag känner direkt att det är en något finare fisk som plockat upp min sill. Efter ett par trevliga rusningar så landar jag en 107cm lång och 7.7 kg gädda. Inget monster men dock ett mycket bra snitt på kebabrigg fångade gäddor. Det som gläder mig är att krokningen verkar inte bli jättedjup då denna satt perfekt i mungipan.

Tack för all inpiration, keep up the good work!

Mvh Alexander Lindén, Malmö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.