onsdag 31 augusti 2011

Bly till bottenmetet och Bottombouncer - riggen.

Vi tar en snabb titt på lite bly som du kan ha i ditt gäddfiske, vissa bly har stora fördelar, som du snart kommer att förstå. Det finns många olika typer av bly och här är två viktiga för dig som bottenmetar efter olika rovfiskar, jag använder dessa två ganska ofta i mitt eget fiske efter främst gädda.Flatliners som dessa håller bottnen väldigt bra i strömmande vatten och ett 70 grams bly av denna typ, håller ditt Sunken Pater Noster tackel på plats och det står stilla med betesfisk i normal storlek. Fiskar du med stora livebaits, så kanske du får använda dig av en 100 grammare. Det lilla 50 grams bly är perfekt för en running rig med en mindre betesfisk som fiskas levande och med en black ball - rig, dessa små Flatliners håller ganska stora betesfiskar på grund av sin stora anläggningsyta mot bottnen.

De är även bra bly för bottombouncing, då de ger dig mycket information kring vilken botten du fiskar över, blyets utformning är det som ger dig infon (Blyets breda botten skrapar mot bottnen och info går upp till spöet via din braid) och betes rörelser ser du på spötoppen under seglatsen.

Attracta - leads hör inte bara hemma i karpfiskarens leadpouch, dessa bly som med sina två skåror för kapsyler, kan användas till alla arter med ett hyfsat luktsinne. Mal. Lake, Ål. Gös, och varför inte Gädda? Allt du behöver göra är, att montera dessa gelantinkapsyler och fylla dem med en 50/50 mix av vatten och din önskade flavour och resten sköter sig självt. Ett väldigt bra sätt att locka fram rovfisk i kalla vatten och när fisket går trögt, testa själv och se, du blir inte besviken kan jag lova!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar