onsdag 24 augusti 2011

Dynamite Baits Scent Trail.

Det stunder mot höstens gäddmete och vill du effektivisera ditt fiske lite extra, så hänger du med här i dag. Gäddan har ett välutvecklad luktsinne och den hittar dina beten, men frågan är om dem tar dem varje gång? Så är det inte och man har rätt ofta dessa så kallade pick ups, var indikatoren sjunker ner, 2 bleeps på larmet och sen är det över, känner du igen detta?Det finns botemedel mot det mesta och ett av dessa botemedel mot gäddor, som inte är sugna, är hårtfiskade eller bara helt enkelt är mätta. Ett av dessa botemedel är framtagen av Engelska Dynamite Baits, som tillsammans med Mick Brown har fått fram 3 dofter, som verkligen attraherar gäddan till hugg och omedelbart finns det inga tröga dagar längre eller?

Visst finns det dagar var det är fullständigt hopplöst, men de är lätträknade med dessa doftämnen i din carryall. Pike Strike, Killer Fish och Blod Red kommer i 250 ml burkar och i skruvlocket har du en pensel, för att lätt och smidigt kunna applicera doftämnet på dina betesfiskar. Alla tre attractors är tillverkade av naturliga fiskprodukter, som får gäddan på andra tanker, doftämnet släpper sakta ut både doft och även lite färg runt ditt bete, något som gäddan snabbt känner av och du slipper blanka!

Allt du behöver göra är att pensla dina beten med någon av dessa tre effektiva Pikeattractors och lägga ut dem på lämplig plats eller låter dem driva med strömmen i ån o s v. Gäddan kommer att känna av doften och säka upp ditt bete och resten kan du. Du kan även späda ut dessa attractors med väldigt lite vatten och med en större syringe injeksera dessa doftämnen direkt in i betesfisken. Jag vet att en del engelskmän lägger sina jigggummin i dessa ämnen över natten och det kan jo vara värd att prova! Priset är endast 79 kronor och du hittar dessa burkar hos http://www.metebolaget.se/ eller så ringer du John på 0730 - 55 81 66 och du får en bra service och hjälp.

Hos Metebolaget hittar du även en fin sjunkande braid för ditt bottenfiske, Gardners Hydro Sink är mossgrön till färgen, stum och snabbt sjunkande. Helt klart en måstelina för dig som bottenmetar efter dina gäddor och vill kunna sätta krokarna direkt, även på större avstånd. Linan är en blandning av Dyneemafiber och Kevlar och den har en Tefloncoating som ger än bättre skydd och mer nötningstålighet till en redan tuff lina. Hydro Sink finns i 200 - och 600 meters spolar och i 0,30 mm (15 lb) och 0,35 mm (22 lb) 200 meter kostar 249 kronor och 600 meters spolen kostar 599 kronor. Denna superbraid är UV- beständig och håller längre än alla nylonlinor.

Hur ofta går ett 2 - krokstackel sönder, kinkar eller krokarna är dåliga under en gäddfiskedag? Rätt ofta skulle jag vilja säga och ett sätt att snabbt kunna byta sin wiretafs, är att använda Gardner Covert kwik lok swivles. Du gör dina wiretafsar utan lekandet och har bara en ögla, du sparar ett lekande alltså, och du låsar fast wiretafsen med en Covert silicone sleeve, precis som när karpfiskaren bytar sin rigg, det sitter lika säkert och det är lika starkt. Silicone sleeves kostar 29 kronor för 24 dtycken per paket och 10 stycken Kwik lok Swivels kostar 59 kronor och igen är det hos Metebolaget du hittar dessa och andra grejor från Gardner och Dynamite baits mm. www.metebolaget.se Have a look around, you´re only one click away!

1 kommentar:

  1. Har testat stinksmörjan i den gröna flaskan med gott resultat, körde slowtrolling med dött bete. Medelmåttigt resultat tills vi testade lite olika doftmedel och den gröna var den som gav mest påslag och fisk oavsett djup och betesstorlek.
    Så det blir att beställa dom andra 2 i serien med ;)

    SvaraRadera