onsdag 27 juli 2011

Ett par semestertips.

Ett par tips skadar aldrig, de flesta av gäddorna har gått ner på djupare vatten, var det är lite kallare klimat, men väldigt många mindre gäddor finns fortfarande i växtlighetens närhet, var småfisken finns och gäddan har skydd över huvudet. Fiska tidig morgon och sena kvällar runt näckrosbälten och även på djupkanten, om det finns en i närheten, mete fungerar också bra och betesfisken hittar ni inne i växtligheten. Det är semestertider och man far land och rike runt, man hamnar i en massa olika affären och jag tycker att du ska hålla utkik efter dessa så kallade skitspinnare, som säljs lite överallt till en billig peng. Jag vet att 75 % av dem spinner inte och dessa kan du klippa sönder och spara alla kulor, pärlor och spinnerblad och ha för utsmyckning av dina gäddtafsar. De få spinnare som fungerar ger du till barnen eller använder till fisket efter Abborre eller varför inte klippa bort kroken och montera dessa spinnare direkt överst på ett 2 - krokstackel och det blir väldig bra effekt under exempelvis slowtrolling.


Så här kan det bli med spinnardelar, lite färgglada pärlor, en propeller och en spinnarkropp som ger tyngd, så betesfisken går på rätt djup utan att trötta ut sig. Allt detta ger lite extra effekt på dina tackel och det hör och syns av gäddan och det ger betydligt mera fisk, än de så kallade "rena" gäddtacklen.


Du som slowtrollar nu under semestern med dina fina och dyra wobblare, har du någon gång tänkt tanken, att byta ut wobblaren mot en fet Sill, som med sina fina doft skapar ett doftstråk efter båten? Prova det! Du har flera stora fördelar och en av dem är att en gädda, som missar en hård plastbit huggar sällan igen, men missar den en mjuk Sill, så kommer den igen till 98 %, jag lovar! Trolla sakta och ha en liten böj på Sillen, så den wobblar med stora sakta rörelser och det ska helst ske 1 meter över bottnen runt en grynna eller längs en djupbrant. Vill du fika i lugn och ro, så stannar du bara båten och Sillen fiskar vidare under ditt trollingflöte. Give it a try this summer!1 kommentar:

  1. Tack för tipsen Luis.. :) Har haft problem att nå ut till de större nu mitt i sommarvärmen och har testat med jiggar och sånt på djupare vatten.. Någon 3+are har kommit upp, men inga riktigt stora gäddor. Började redan vänta på höstfisket eftersom sommarfisket gått så trögt, men kanske det skulle löna sig att testa lite "äkta beten" i form av sill eller dylikt i sommar ännu..? :)

    SvaraRadera