onsdag 2 april 2014

Predatorprylar från Fox, som ger dig ett bättre fiske.

Kebab - riggen för gädda och andra predatorer håller på att få ett bra fäste, inte bara i dessa fiskars käkar, men även bland våra predatormetare i landet och det är en effektiv rigg av sällsynt skådat slag.

Lika effektivt är det att poppa upp en halv eller hel betesfisk och till detta har vi baitpoppers i en attraherande röd färg, som förutom lyfter upp våra beten, även ger rovfisken en punkt att sätta in hugget mot, med andra ord en huggmarkeringspunkt.
Fox Kebab Kit.
I detta paket från Fox får du 4 stems pinnar, var dina fiskbitar ska sitta, du får 4 baitpoppers i 15 mm och 4 baitflaggs, som håller fast dessa stems på kroken, men även din betesfisk på kroken vid flötmete, sink and Draw mm.
Beskrivning över hur du gör.
Beskrivningen är bra och klar och tydlig, men jag tänker ändå visar dig hur det hela ska sättas ihop på rätt sätt och även att du har lite flera valmöjligheter bland dessa predatorprodukter från engelska Fox.
Bara att tillsätta fiskbitar!
Här har du min standard rigg, när det gäller en Kebab - rigg med komponenter från Fox. Kroken är en Owner i storlek 4 och wiren är den svarta plastik coatade från Darts i Malmö med en tillhörande wirehylsa och detta är starkt.

Här är det komponetar direkt ur paketet du tittade på förra bilden och allt som fattas är mitt favoritbete, som består av en sillfilé och en Makrillfilé som ska tråcklas på stemmen, den röda plastpinnen.

Gäddan tar betet med ett ryck och allt hamnar i munnen, därefter tar den in betet rätt och går med betet och nu kan du kroka gäddan och kroken sitter till 98 % i käkvinkeln, vilket ger ett bra krokfäste.
Fox Extra Large Bait Popper Stems.
På de vanliga stems får det rum två fiskfiléer eller tre mindre fiskbitar, men Fox har även dessa lite större stems, som tar lite större filéer eller flera fiskbitar, så du har lite olika möjligheter i ditt fiske och vi vet jo alla, att en liten förändring kan oftast resultera i en stor fisk.
Hur du använder dessa Stems.
Dessa större stems används oftast för större beten, som hela och halva  betesfiskar, men kan även användas på Kebab - riggen om du så önskar och här har du beskrivningen på paketets baksida.

Dessa Stems har inget hål som träs på kroken, men de fungerar ändå bra för en Kebab - rigg, de har en liten slits som ungefär på en virknål och meningen är att, när man poppar upp en hel eller halv betesfisk, så har man en tunnare nylonlina fastsatt på wiretafsen,som kopplas i denna slits och man har sitt 2 - krokstackel sittandes på utsidan av betesfisken som vanligt vis.
Fox Extra Large Bait Poppers i 30 mm.
Fox Bait Poppers finns i 15 mm och en större 30 mm, dessa går att köpa i ett 4 - pack och man kan sen disponera dem, som man önskar eller efter vad förhållanden kräver och lyftkraften är ovanligt bra i dessa poppers.
Beskrivningen på baksidan.
Du kan använda båda dessa storlekar för att lyfta mindre betesfiskar, för större betesfiskar och för allt Kebab fiske.

Du kan även använda dessa poppers för fiske med livebaits och glidande bly, allt du gör är att du knyter fast en tunn metalltråd i din poppers och därefter i den nedersta trekroken och din poppers vill hela tiden, dra din levande fisk upp mot ytan och fisken vill ner till bottnen och det skapar stor reklam, något en hungrig gädda inte är sen att upptäcka!
High density foam, som har stor bärkraft.
Jag såg även att Anton "The Russian" Tsvetkov hade en 30 mm och en 15 mm popper fastsatta mellan sina krokar på ett 2 - krokstackel och hans bete, var en stor gummidildo och detta trollar han med från sin kajak! May God be with him, den dagen det smäller till ordentligt i skrovet!

Dessa två poppers ger betet en bra gång och betet dra Anton snabbt ner och sedan flyter det sakta upp mot ytan och sen dras det ner igen och på det vis får Ryski - Pyski mat för dagen :-O

Jag kan även nämna att du behöver inte använda dessa poppers på pinnen, de balanserar dock betet en del, men vid fiske i svagt strömmande vatten eller om du vill ha betet direkt på bottnen, så kan du fiska utan, men lite rörelser i betet har aldrig skadat när det gäller fiske efter rovfiskar med huggreflexer i generna och den platta delen av pinnen är jo även den röd.
Baitflaggs håller fast bete och Stems på kroken.
Dessa baitflaggs håller dels fast pinnen på din krok, så inget ramlar av under fisket och de är även effektiva för flötestrolling och flötmete och allt annat fiske med dead - och livebaits.

För många år sedan använde jag små bitar av gummiband för att låsa fast mina beten, nu finns dessa röda flaggs, som även ger rovfisken en bra och attraherande färg och samtidigt en bra huggmarkering.

Prova dessa nämnda saker och experimentera lite, en Kebab - rigg behöver inte ligga på bottnen, fiskar du över gräs eller annat, så poppa upp din Kebab eller dina betesfiskar, men montera alltid dina blyhagel på wiren och inte på huvudlinan, som kan ta skada av haglens skarpa kanter!

Lyft upp en Ålbit eller en halv Makrill på ett spö, kör med livebaits och en 30 mm poppers på ett spö och på tredje spöet, har du en stor fet och mumsig Kebab - rigg med lite goda fiskbitar, som du marinerade över natten i  Salmon Oil eller en fiskflavours.

Lägg fram håven och mattan, det dröjer inte länge innan du får besök, om du bara är på rätt plats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar