tisdag 2 april 2013

Kinetic Waterspeed väsk - skrylla.

Hoppas ni hade en trevlig påsk allihopa, jag hoppas också att ni inte tar illa upp, över att jag recenserar en Skrylla, det är inget aprilskämt och vi har fortfarande närmare 30 cm is i mina trakter.

Jag har sett denna väska förut genom att Storslynan har den för sitt Regnbågsfiske och ismete efter gädda, igår kom Mangotsson förbi med sin och jag tog en närmare titt på denna väska/skrylla från Kinetic.
I princip är det en ryggsäck eller en större carryall, var man har en hink i det stora facket och i hinkens lock har man ett hål för fisken, så någon större innovation är det inte.
Väskan har 4 utanpåliggande fack, 1 stort fack på fronten, två smala fack på högre sidan och ett större fack på vänstra sidan.
Här ses dem smala facken, som tar en mindre 0,5 liters termos och här kan du sätta fast dina tävlingsspö också.
Hur bra dina spön sitter fast i detta under en tävling, vet jag inte, jag tror att man kan tappa en del spö och jag rekommendera dig, att ha dem i ett fack, som går att stänga.
Det finns dels en harness för ryggen, en litet handtag med foam och sen två bärhandtag, så här är det mer än bra och du har lite olika möjligheter att välja på.

På ryggen är jo bra, om du ska gå långt, innan pimpeltävlingen börjar och resten av bärremmarna, är som sagt bättre på kortare avstånd eller under nöjespimpel.
Här är vad du sitter på under fisket och själva hålet för dina fiskar, man lossnar det hela och lyftar upp locket, vad jag inte tycker om här är, att man kan inte montera en plastkasse på ett bra sätt och hur mycket vatten och fiskslem, hamnar inte mellan väskans insida/botten och hinken?
Ett par stora flabbar med kardborre håller hinken på plats och dessa är samtidigt din sittplats, bekvämt eller inte?
En vattentät EVA - botten är bra, men hur länge håller den bland hårda fastfrusna isskärvor mm, den kommer att ta mycket stryk under tävlingsfisket.

Jag ska inte såga den helt, men som gammal tävlingsfiskare och pimpelfiskare sedan mer än 30 år, så gillar jag inte alla lösa remmar, som din lina kan - och vill fastna i under blåsiga dagar på isen.

I dessa remmars änder, fastnar isklumpar hela tiden, fackens placeringar är bra, men facket för dina tävlingsspö kunde ha gjorts betydligt bättre och sen denna botten av EVA - foam, den håller inte länge!
Mangotsson har den och här sitter Storslynan på den, vi får se hur lång tid det tar, innan man får höra klagomål. Måtten på väskan är 31,5 x 23,5 x 39 cm och priset ligger runt 600 kronor.

Den kanske klarar sig med deras isfiske, men för en hårt satsande tävlingpimplare, är den inget att ha i mina ögon, då är det bättre med en välplanerat hemmabyggt skrylla i trä, plast eller glasfiber.

1 kommentar:

 1. Hej.
  Det var ingen dålig sågning av en allmänt populär skrylla, även bland kända fiskeprofiler.

  Skulle vara kul att se vad för skryllor du kör med, hemmabygge eller ej. Kan du lägga upp några bilder?

  Vore intressant att kanske försöka efterlikna något av det du kör med - om det är välplanerat och bra =)

  Väl mött, Christoffer

  SvaraRadera