söndag 7 april 2013

Yummi - yummi for Pike.

Det var inte bara jiggar i boxen, jag fick av Sladjan på jobbet. Nej, det fanns minsann även en del wobblare, som han inte använde eller hade kopior på och dem överräckte han till mig och jag tackar så mycket för detta.

Jag har inte namn på alla dessa, men det var en salig blandning av beten, som dels kommer att få mig ut och spinnfiska lite mera och dels kommer dessa beten, att ge fisk, det sista råder det inga tveksamheter över.
Cisco Kid, det var länge sen man hörde några rapporter om denna effektiva gäddmagnet, det ska jag nog ändra på inom kort, om bara den förblåndade isen kunde försvinna.
 Deep Divers för djupare vatten.
Gäddformad med rött, gult och vit färg, denna färg brukar gå bra i åarna under våren och med sina rassel kulor, så väcks gäddan.
Här saknades skeden, men det fixar jag lätt med en ny eller använder denna wobblare, som bete med metoden Bottom Bouncing, det löser sig nog.
Här en svart/gul Poppers med rasselkulor, ett mera roligt gäddfiske än poppersfiske, finns inte om gäddorna bara är i stöten. Vilka hugg det brukar bli!
I boxen fanns även tre stycken 3 - delade wobblare med rörliga ögon och en mera hög kropp, vilket ger lite mera reklam kring, vad som är på gång, denna i rött, vit och silverfärg.
Denna i en Karp/Rudafärg, men med svarta ränder typ Abborre eller Makrill, kan nog vara ett bra bete i åarna, då dessa wobblare inte går särskild djupt.
Sista av dessa tre, är denna, som med sin blå/silvriga färg, med garanti ger gädda, prickarna fungera som riktmärken för hugget, spännande!
2 stycken 3 - delade wobblare fanns med och dessa är lite mera slimmade i formen och denna röda saken med sina glans, kan nog verken gäddan eller Abborren låta bli att undersöka.
Samma modell, dock i en ljusgrön färg med orange buk och röda huggmarkeringar, intressant färgkombination och det kanske är ett killerbete?
Här ett djupgående bete, som med sin gröna skimriga färg, är ett bra bete. Grön färg har samma effektivitet, som den blåa färgen i många vatten och tillsammans med rassel kulorna, så ska det nog funka i dem flesta vatten.
Sista betet är denna wobblare, som med sina blåa rygg, guldfärgade sidor och orange buk, högst troligen kommer att ge en del fina Abborrar, både i åarna och ute i Kalmar sund.

F-n det börjar bli dags att lägga på lite ny lina på rullarna och se över mina spinnfiskespö och sen är det bara att ta sig ner till närmaste ostkustå och börja fäkta och veva eller ringa polaren och se om vi inte kan ta en sväng ut på sundet med båten, om det nu är is fritt, vill säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar