fredag 29 april 2011

Glöm inte Piscaris nya katalog och upphängerflugan till Abborren!

Allt du behöver göra för att få Piscaris nya katalog i brevlådan, är att gå in på: http://www.piscari.se/ och beställa den via webbsidan och du får den gratis inom några dagar. 48 sidor fullspäckade med grejor till: Trolling, haspel - och sipnnfiske, Havsfiske, predatorfiske, mete, karpfiske, Malfiske, flugfiske, specimenfiske, kläder, vadarstövlar mm.Gör som tusentals andra redan har gjort och var säker på att du får ditt ex i brevlådan, du hittar det mesta här till väldigt bra priser, oftast billigare än på andra ställen.




Abborren är en avundsjuk firre, det vet nog de flesta och inget kan reta upp en Abborre mer än något som jagar något ätbart och med en upphängerfluga har du redan startad avundsjukan, OM Abborren skulle vara ensam på platsen. Jag har denna knut på annan plats på bloggen, men visar ändå två bilder på hur den ska göras och se ut för att hålla.




Gör en ögla på din lina och träd genom linan 10 eller 12 varv, därefter hitta du mitten av alla varven och öppnar upp detta varv och sticker genom din lina som visat här. Fukta och strama sakta knuten och klipp av ena änden så nära knuten det går och den är klar för att montera din fluga.




Större flugor i grönt, brunt och svart går väldigt bra i och med att dem immiterar ett litet yngel av egen art. Denna är hemmagjord och det syns nog att jag inte är något mästare på flugbindning, men det fungerar ganska bra ändå.




Någon form av orange färg har alltid varit ett bra sätt att locka till sig Abborren och med lite vit blir det ännu bättre. Jag har under min tid i Danmark och vid fiske i Esrum sjö på norra Själland fångat tusentals Abborrar med en eller två upphängerflugor framför min spinnare eller vad jag nu har använd för bete och vissa dagar har stimmet fått fullständigt fnatt över detta släptåg av beten och flera gånger har man fått tre Abborrar åt gången, så prova det framöver eller varför inte under semestern?












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.