tisdag 12 april 2011

Gäddan huggar på det mesta efter leken.

Dem är hungriga efter leken och du får även en bättre fight efter att honan har släppt av rommen i växtligeheten. Det råder alltid kannabalism bland gäddorna, men det finns nog ingen tidspunkt på året, var det stryker med så många mindre hanfiskar som just nu, var leken är över på en del vatten. Hanen accepteras så länge han har en uppgift, men sen ska han dra sig tillbaka igen, gör han inte det kommer det att straffa sig. Oftast sker det genom att bli honans, första riktiga skrovmål efter leken.Livebaits är det bästa och sen kommer nog deadbaits med alla sina dofter mm. Livebaits är det mest använda och det ger gäddan överallt efter leken, men glöm inte att frysens döda som du sparade från isfisket kan vara rätt lösning under problemastiska dagar.
Jerkbaits, större wobblers, spinnare, drag och framför allt dessa Salmo Sliders ger fisk. Färger kan vara allt från tuffa skrikiga Fire tiger som visad här, till lite mera mörka färger och det gäller främst att hitta rätt bete för dagen snabbt och sen fiska av stora områden effektivt.
Bengt har köpt sig ett Avonflöte, hagel har han, men det uppstod ett litet problem när det gäller flötesstopp...Kan någon hjälpa honom mån tro?
Zalt Z Tail medium! Vad är detta? jag har två stycken liggandes i en box, men hur fiskar man med dessa monsterbeten? Är dem bra eller vad är dem?
Man ser ofta på fåglarna om det är fisk i deras närhet, fåglarna backar ofta undan, om det kommer en större krokodil fram eller under dem och det gäller att uppmärksamma detta. Ser man att detta sker, så prova att placera ett beten i närheten och gärna ett livebaits. Är det gädda, så tar det inte många minuter innan du får et napp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.