måndag 18 april 2011

Alla gäddor har faktiskt inte lekt än!

Vi hade en röjardag vid Rismåla göl igår och jag passade på att ta lite bilder i det fina vädret. Jag såg en del gäddor, som fortfarande lekte för fullt och en var av grövre kaliber. De gäddor som inte har lekt jagade mörten och fyllar nu på energireserverna.Under samma buske, var jag fiskade karp för två dagar sedan, var det full rulle och det var här jag såg en större gäddhona med tre hanfiskar omkring sig. Karpen var som bortblåst och det där ligger väl i generna, att hålla sig undan när rovfisken härjar.
Här försvann nog en Regnbåge, man ser klart och tydligt den fläcken var jakten skedde på ytan, mina tankar gick direkt till ett flötmete med en stor levande mört och kanske hade gäddan varit min? Den finns där och med tillstånd att fiska med tre spön efter gädda, så finns alltid chansen där att ta den. Men jag kan vänta, just nu är det karpfiske för hela slanten och nu var dem börjar röra sig och öppna munnen, så är det karpen jag satsar på.
Under tiden vi andra slet som djur runt gölen, hade andra roligt med varann, lilla Grodan Boll hade hittat en tjock madamm och placerad sig på hennes rygg. Här kommer han att sitta tills han har gjort sitt och kort därefter kommer karparna att få sin älsklingsföda, nämligen grodrommen, som får dem att se ut som spärrballongar.
På andra vatte i närhten är gäddleken över för året, platserna är döda och uta rörelser, nere ibland vasstråna utvecklas nu de nya gäddynglen och vår framtid är räddat igen och det känns väldigt bra.
Avslutningsvis vill jag bara säga att glöm inte Rapala X - Rap till ditt Abborrfiske. 10 cm storleken i dessa färger, är något av det bästa du kan använda till de randiga rovriddarna. X- Rap kastar långt och har en förförande gång, som verkligen väckar Abborrens jaktinstinkt, var inte utan dessa, om du vill ha stor Abborre i år!

2 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.