onsdag 11 januari 2017

Lite av varje.

Ja, nu kom snön tillbaka igår och isolerar den redan dåliga isen, så när man kan fiska igen, det vet jag inte. Kusten är väl öppen och det får snart bli ett alternativ om man ska svänga något spö.

Öland kanske? Där finns ju risk för både Havsöring och någon fin gädda också på dem rätta ställen, så det kanske blir en sväng upp till Norra delen av ön med kaffet och mackorna i ryggan och dragasken i fickan... Vi får se det börjar bli svårt att hålla sig hemma.
Regnbågsfavoriter i skrikiga färger.
Lill-Öringen och Toby från ABU.
Två favoritdrag som jag gillar och som ger fisk, men vilka priser, 55 kronor för ett drag, det kan bli dyrt om man har otur och för många bottennapp.
Silver.
koppar.
Guld.
Här baksidan av dragen och det är bra färgkombinationer som många fiskar faller för, främst Abborre och Öringar.....
Billiga drag.
... Du kan göra det hela betydligt billigare genom att köpa skedar på loppis eller andra ställen med gamla saker och sen kapar av av skeden och använder den som drag för Abborre och Regnbåge och skaftet ger du en lite s - form och vips, så har du ett bra drag för Havsöring och Näbbgädda mm.

Fungerar bra för både pimpelfiske och spinnfiske.
Själva skedarna från teskedar blir bra drag och även superbra pimpelblänken och du spara en massa pengar. Ge dem lite färg efter eget tycke och sen är det bara att fiska på.
Regnbågsmums, funkade suveränt vid Citardellet i Malmö.
Provade lite flugfiske under en semester för 5 år sedan, det var vid Citardellet i Malmö, var man har lite regnbåge gående, fisket var inte lätt, men denna orange fluga gav faktisk två fiskar, som låg runt kilovikten och dessa halstrades och svaldes ner med lite öl.
Väldig bra fluga för Rismåla göl utanför Nybro.
Har hittat denna fluga hos flera flugfiskare runt gölen och den används flitigt och ger fisk väldigt ofta, jag har hittat just denna på en brygga och tyvärr har jag även hittat den på en karp!

Karpen har troligen gått upp och försökt ta flugan och när mothugget kom., fastnade flugan i karpens ryggfena och fiskaren fick sig en resa han sent glömmer.
Konstverk!
Det finns sanslösa kreationer inom flugbindningens konstverk och det är facinerande att se hur naturligt man kan binda en fluga, det går ibland inte att se skillnaden mellan fluga och insekten. Otroligt!
5 fina färger för kustöringen.
Med dessa fem färger kommer du långt under din jakt på kustens öringar, skulle jag lägga till en färg, så är det ett vit drag med kanske en lite rosafärgat rygg, det brukar fungera, varför de flesta öringarter gillar färgen vit, det vet jag faktisk inte, den syns bra kanske eller vad är det? Någon som vet?
Mindre Single och Twin tail jiggar.
Jag har sett en del fiskar regnbåge med flöte och oftast med små vita Twin tail jiggar och det hela driver runt eller vevas in väldigt sakta och det ger fisk.

Även den vanliga metoden med jigghuvud ger fisk, men oftast när regnbågen går djupt, typ mitt på dagen i stekande hetta, då kan en bottenstudsande jigg vara det rätta.Ska passa på att tacka Leif Andersson för ditt svar, ska prova det framöver!

2 kommentarer:

 1. Den här bloggen hörde redan tidigare till de mest läsvärda. Nu, när du breddat registret från mest mete till andra metoder att få predatorer på kroken, har den blivit ännu bättre!

  Keep up the good work!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh man tackar och bugar Herman fint att höra och det var nog på högan tid att jag utökar lite, det är jo inte bara gädda och abborre som är predatorer i vår svenska fauna. Tack och simma lugnt!

   Radera