torsdag 26 januari 2017

Jonas ånger på och så lite annat!

Jag vet inte om Jonas fråm Älmhult blev besviken eller inte, men det var en fin borre som tog hans bete under isen och jag ser det som ett roligt inslag under denna disiga dag på isen. 

Tanken var nog gädda när signalpinnen flög upp och lina gick ut, men så var det inte, det kommer flera fina gäddor Jonas, bara på dem!
928 gram, fin Abborre på ismete.
Undra om det finns grövre i Jonas sjö, kanske man skulle hälsa på honom med pimpelspöt i högsta hugg,? Vi får se, vi ska åtminstone träffas och fiska tillsammans efter lite gädda och det ser jag fram emot.
Gardner PRO Light Extra.
Har ej testat denna lina, som är stark och smidig. Den är även sjunkande, har väldig bra knutstyrka och ska ha bra nötningstålighet.
Linans färg går mellan grå, brun och grön.
Bilden ger inte er den rätta färgen på denna lina, det känns lite som den växlar i färgen och jag gillar den och framför allt mängden på 1320 meter, som räcker för tre Big pit rullar. Vet ej priset, men du hittar denna lina hos www.metebolaget.se
Så gör du Palomarknuten!
Palomarknuten är så enkel att göra och så stark, den bibehåller linans styrka med upp till 98 % och det klarar inte många knutar. Fukta rikligt med saliv och dra ihop knuten sakta.
Hittade denna till ett väldigt bra kompispris.
Ska bara hitta ett bra lås och sen är det bara att dra ut över stepparna, så det ryker! Fick med wire så man kan låsa fast den runt något stabilt och en fin packbox.

Drar 0,2 liter per mil, ja och lite olja, hjälm har jag och nu kan man röra sig lite lättare och snabbare.
06:a och lite kört, nästan som nyskick och billig.
Fundera på att skaffa stort skägg, ölmage, hängröv i brallorna och skinnpaj med väst..... Undrar om någon av de värsta klubbarna har några vakanser bland medlemmarna...... See ya!

1 kommentar:

  1. Det ser jag med fram emot Luis. Hoppas snart. Där finns mer stor borre och en väldigt "ofiskad" sjö! /Jonas

    SvaraRadera