fredag 28 augusti 2009

Pikeflavours and fishchunks, här kommer Kebab - riggen till användning!











Att mäska några platser med fiskbitar har jag redan varit inne på tidigare och det kan bara göra ditt fiske efter Gädda mera effektivt. Kebab - riggen är supereffektiv på dessa platser och du ser på bilden hur den ser ut. Knut en trekrok i size 4 eller 6 på din wiretafs med en Knotless knot och ha mellan 7 - 10 cm hair som sticker ut. Nu fyllar du hairet med fiskbitar och avslutar med en korkboll i en bra färg som attraherar Gäddan.
Du kan blanda alla möjliga fiskbitar, ingen art luktar likadant! Innan du kasta ut ska du kolla din rigg i vattenkanten för att se om den flyter eller sjunkar. Flyter den kan du sänka den med blyhagel och justera den så den står på bottnen eller en bit över bottnen, valet är ditt! Är det mycket gräs på bottnen rekommenderar jag att du har den en bit över bottnen, ca 15 - 25 cm brukar vara bra, doften sprids och ditt bete syns bra.
Dina krokar ska vara av god kvalité och dessa är dem jag använder till mitt eget fiske. Starka och ohyggligt vassa, vilket är ett måste, Gäddan är hård i munnen och du vet aldrig när den rätta madammen kommer och hälser på.
Spara all betesfisk du kan komma över under sommaren och frys in dem för senare användning, skär dem i olika stora bitar och mäska med dem. Fiska sedan av platserna med typ 2 pön med olika fiskbitar och Kebab - riggar och du kommer inte att gå lottlös hem. - Jag garanterar det om du har valt rätt plats!
Flavours har sina dagar! Ena dagen vill dem inte ha naturella deadbaits, men 1 ml flavour i en död betesfisk kan och vill rädda din dag från en blankning. Andra dagar behövs ingen flavours, men du bör ha ett par flaskor med dig när du fiskar, då har du lite av en helgardering. Det finns hur många flavours som helst och det skulle kunna bli en bok att bara beskriva dem. För Gäddfiske bör du titta på firmor som E.T: Eddie Turner, Richworth, Pro - cure och nykomlingen Dynamite Baits som har en del heta saker var legenden Mick Brown har haft ett finger med i spelet. Alla dessa pikeflavours är Winterised, vilket vill säga att dem släpper doft oavsett vilken vattentemperatur det än rådet och dem flesta är ändå oljebaserade.
Nederst en bild från första gången jag själv testade Pro - cures Predator super gel, en klibbig blandning av naturliga produkter. Den kan smörjas på det mesta och sitter kvar länge och bevisligen funkade den. Så testa detta under hösten, Kebab - riggen har satt ett djupt spår av effektivitet i mitt fiske och har du ett gäng färdiga på din rig - bin är det bara att fimpa ett par fiskar och byta rigg, du blir inte besviken med resultaten!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.