tisdag 25 augusti 2009

Lite flera spinnbeten och sen skriver jag inte mer om dem!











Jag har sagt det tidigare, jag är lat och dessa beten passar inte mig och jag hoppas att jag i fortsättningen ska slippa recensera flera. En del av dem är bra och en del av dem ger "Arbetsskador" så du är varnad! Jag ska beskriva dessa på mitt sätt:
Bild 1. Gäddan är kanibal, den äter sina egna artfränder och dessa Woblers i Gäddfärg brukar ge fisk precis dem första dagarna efter leken och även under leken. Det gäller bara att reta honan tillräckligt, så går säkringen och hon hugger, precis som alla av honkön.
Bild 2. Salmo Fatso, ett jerk/crankbait som finns både i en sjunkande och flytande version. Lättkastat och lite av en killer. Ser lite tjurig ut, vilket kanske skrämmer bort sniporna, bra för större Gäddor.
Bild 3. Relax jiggar. Ger bra med mindre fisk enligt mina erfarenheter och ibland när den stora kommer känner man ett lätt stop i spötoppen, man krokar och känner inget! Väl uppvevat ser man att jiggen har mistat sin stjärt och man får byta den - 20 spänn åt hel...
Bild 4. Hallo! Nu förstår jag varför vårdcentralerna runt om i landet är fulla! Det tror f-n att man får ont både här och där om man ska stå en heldag och slänga ut dessa dildos! Och hur är den Gädda fundad som hugger på dessa monsterbaits, den kan inte vara frisk! Varför ta 300 gram gummi, när det finns the real thing? Jag orkade inte med dessa rubbers och en varning till "Skinnet" som är lite klenare byggt än jag: Jag vill inte se dig på vårdcentralen i Nybro liggande i ett väntrum i fosterställning skrikandes på hjälp - man går efter kölapparna fortfarande... Jag skulle vilja se den läkare som kan hålla sig för skratt, den dagen var det kommer in en självmordspilot med en 300 grammare i koifärg hängande i mulen.
Bild 5. Abborefärg och Poppers. Gäddan äter ju Abborre och då är färgen helt okay...tror jag eller är det gjord för att tjäna pengar? Poppers då? Jo, det är ett bete som man fiskar med på ytan och man knycker med spöet samtidigt som man vevar in. Jag klara inte av det, jag är man och vi män kan ju inte göra 2 saker samtidigt, alltså är poppers för fruntimmer eller för folk med ett grovt handikapp!
Har ni förstått nu varför jag metar mina Gäddor? BRA! Jag är lat och vill bara sitta och njuta, inte stå och träna på ticks och spastiska movements en hel vecka innan jag ska ut på gäddfiske med en stor låda full av plastic. Någon som har en Hi-lo till salu? Off your bike!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.