måndag 24 augusti 2009

Kanalfiske.

Denna smala kanal är mitt vinterprojekt, när isen har satt stop för mitt karpfiske. Kanalen är 300 meter lång och ca 9 meter bredd med ett djup på ca 2,m meter och den frysar väldigt sällan. Med dessa kriterier började min plan, jag vet att det fanns lite småfisk som kommer in i kanalen, men jag har dem senaste 10 åren fyllt på med ett gäng små gädda snipor upp till 4 kilo och varje höst fyllt på med betesfiskar som Mört, Sarv, Abborrer och mindre Braxnar.
Nu till vintern ska det upp till bevis om det jag ville åstadkomma har lyckats, nämligen att få småfiskan till att föröka sig och därigenom ge Gäddorna den föda dem behöver få att växa eller var det spill av tid. Only time will tell!
Fisket blir enkelt, ett flöte för driva med den svaga strömmen och flötet bör försvinna ganska så snabbt hoppas jag, vattnet är klart, så det gäller att gå fram försiktigt och inte störa Gäddan. Jag återkommer med mina resultat senare i vinter. Jag ser fram emot första fisket i kanalen och lite spännande är det och se vad som har hänt. Man kan ha tömt kanalen utan min vetskap, men har den stått orörd kan det bli fina resultat och lite fina upplevelser. Den som lever får se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.