måndag 26 december 2016

Vassa krokar är ett måste, likaså magnetpennan.

Det kan inte vara så svårt att fatta att vassa krokar ger fler landade fiskar, ändå är det många som inte bryr sig om att se efter krokarna och man accepterar tappade fiskar... Varför?

Det är enkelt att fixa detta och allt du behöver är en liten fin fil eller en liten slipsten i fickformat som du kan ha med dig och problemet är löst.
Hemmamys som ger dig förtroende!
Går genom dina dragaskar och kolla krokarna och kolla även allt nyinköpt, fram med filen eller som här slipstenen och en kopp kaffe och sen har du snart  vassa vapen med dig ut under nästa fiske.
Slipa försiktigt och testa dig fram.
Slipa aldrig själva krokspetsen, utan bara kroken från böjen och upp mot spetsen och ta det försiktigt och känn efter ibland, jag sliper mina kokar på detta viset och sett upp ifrån krokspetsen, så blir krokskaftet trekantigt sett ner mot krokböjen. Hoppas ni fattar!
Nageltestet.
Gädda, diverse Öringar, Gösen och näbbisar är hårda i käften och vassa krokar är ett absolut måste och gärna bra distinkta mothugg.

Du tester dina vassa krokar med nagelmetoden: Glider krokspetsen på naglen, så är kroken ovass - fastnar krokspetsen direkt i naglen, är kroken vass, enkelt och du ska även hålla koll på dina krokar under fiskets gång. efter varje fisk och efter en stunds fiske, krokarna slår mot bottnen, stenar mm och blir skadade, så du är varnad!
Teleskopisk dragräddare!
Hur många dragaskar har tappats under fiske efter t ex Havsöring? Man har kalla händer, man står ute i havsbandet i vadarstövlar och olyckan är framme. Det är inte bara att böja sig ner och plocka upp dragen, men det finna en bra lösning.....
Perfekt i fickan!
En stark magnet som är placerad på en liten teleskopisk penna och den kan du ha i fickan under fisket. Jag har fleras i mitt fiske, man tappar krokar i gräset mm och den är ovärderlig för mig.
Val av vinkel!
Jag hittade denna härom dagen för 20 spänn, de ligger mellan 20 - 50 spänn och det priset är lågt med tanke på vad dessa små magneter kan åstadkomma. Denna hade till och med ett ledat huvud, så man kan rikta magneten i olika vinklar, om man så önskar
Superpower!
Som synes, så är de ganska starka och de räddar dig den dagen hela dragasken ramlar ur handen på dig under fisket, den klara flera drag samtidigt och med lite tur så får du tillbaka dina drag och kan fiska lyckligt vidare. God fortsättning till er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar