söndag 17 oktober 2010

Fina dagar, men kalla nätter.

Jag har varit ute på karpfiske i helgen och dagarna är väldigt fina med sol och blå himmel. Nätterna är stjärnklara och kalla, detta har dock inte hindrat mig och det blev lite fisk också, och inte bara karp. Jag ser en del mindre gäddor jaga gölens småmörtar och det börjar nog snart bli dags att ge sig ut med gäddspöna och kanske har man turen på sin sida. Det finns en del större exemplar i gölen som jag gärna sätter mina krokar i.
Någon Regnbågsfiskande bubbelfiskare blev av med sin fluga, lite riskigt med tanke på att en fågel kan ta den i farten. Det kan nog bara sluta på ett sätt och det vill jag inte vara med, så jag tog ner den och faran för fåglarna är över (för denna gång)

Jag hade väldigt roligt över denna fiskare som helt klart var nybörjare med flugspöet. Antingen blev det en pisksnärt och flugan var rensat eller så fastnade allt i bryggan bakom honom.
Ett par gånger fick han hela linan över sig och han sparade inte på krutet, när det gällde svordomar!


Skrattar sist, skrattar bäst sägs det! Jag blev verkligen grundlurad av denna gäddsnipa som tog min lilla gula pop - up boilie.
Det blev världens run och jag var 100 på att det var karp, men icke sa Nicke. Perfekt krokad i underkäken och den kunde snabbt gå tillbaka med beskedet att hålla sig borta.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.