onsdag 6 oktober 2010

Ett nygammalt vatten som kanske fortfarande hyser en megapike?

Jag har hittad ett gammalt vatten som jag ska prova lyckan i med tanke på gädda. Jag var här senast 1996, var jag fiskade gädda, dagen gav inget, men jag blev störd av en person som rodde in i mina linor och gubben ville ha eld på sin cigarett!? Tack för det! Mitt möte med denna gubbe skulle dock snabbt förändra situationen och det skete genom att han frågade vad jag fiskade efter och jag svarade honom att det var gädda.
- Då sitter du på fel ställe, du ska fiska däruppe och han pekade mot sjöns andra ände, samtidigt som han tog fram sin plånbok och visade mig en bild på en gädda från sjön. 18,4 kilo och 134 cm lång! Efter att ha tagit tre steg bakåt, samlade jag mig och han stack ut igen med sin båt. Där satt jag lite lätt chockad bakom mina spön och jag har sedan dess inte kunna släppa den bilden av gäddan, vilket monster!Sjön är full av Braxen och det är nog dem dessa monster livnär sig på och jag tror inte att fisket blir någon lätt uppgift, men det ska provas. Jag har årskort och tillgång till båt när det behager mig under höst, vinter och vår, så det är bara att ge järnet. Båt är ett måste, då det finns väldigt ont om platser att sitta på och jag tror att det kan vara lättare om något i den nämnda kalibern skulle kliva på ett av mina beten.
Det mesta som fångas i sjön är mindre gäddor som tas på spinnfiske med spinnare och diverse drag. Dem större fiskarna kräver nog ett naturligt bete i rätt storlek och jag vet att en kompis metade en gång med Sill på bottnen och fick en 7 kilos gädda med mjölken rinnande ur analöppningen och det är ingen dålig hangädda. Vi får se hur det går, jag har inte bestämmt när jag ska börja fisket, men troligen blir det redan av i höst.

2 kommentarer:

  1. Det är sådana vatten man vill ha :-) Kör hårt!

    SvaraRadera
  2. Jo, man tackar, jag tror dock inte att det blir lätt. Det finns gott om mindre snipor i sjön och dem kan bli ett problem, men stora beten, så kanske......

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.