söndag 2 januari 2022

Tusen tack! Ni är makalösa!

Välkommen till 2022! Jag hoppas ni alla hade en trevlig nyårsafton och att håret inte verkar längre!

I morse satt jag och tittade ut genom fönstret, 8 plusgrader, men det sjönk lite sakta under förmiddagen och det väcker lite tankar i en gammal gäddfiskare och jag var tvungen och kolla isläget. Det såg ut som verken bu eller bä eller med andra ord, det verken bär eller brister!

Men det kanske slår om på riktigt med rätta vindarna, jag menar England har i skrivande stund värmerekord på 20 grader! Riktigt så varmt vill jag inte ha det, men isarna får mer än gärna släpper sitt grepp och jag kan greppa grejerna och dra iväg. Vi får se hur det blir, det kan vara mycket vinter kvar, men man hoppas på mildare väder.

Jag längtar till Alsteråns övre delar!
Min tanke är att prova en del gamla vatten och bara njuta av tystnaden, insupa lugnet över en kopp kaffe, låta tankarna flöda fritt och mitt i detta, rivas ur tankarna av ett nappalarm, som stör min sinnesro och få känna på Adrenalinkicken igen.

Den behöver inte vara stor, jag vill bara komma ut, få lite spänning och gärna lyckas med en eller flera gäddor, kan man få uppleva detta snart? Jag hoppas på det och sen får man kanske lite att skriva om här?

Spansk Makrill och nederst en Sardin.
Väl i tankarna om lite eventuellt fiske efter gädda, så kollades frysen och där fanns dem, dem läckra väldoftande bytesfiskarna, som gäddorna gillar. En del naturella, andra färgade och även en del som redan är doftsatta med olika fiskdofter och oljor.

Spöna och rullarna står färdigtacklade i sin Holdall och Carryallen är klar, endast en hink med betesfisk och en större termos med kaffe fattas .... Ja, det vita äckliga locket måste jo förstås bort, men sen ...

Rosor med guldkant, bara ett beskedet tack till er alla!
Jag kollade lite kring denna blogg och jag måste säga att ni är totalt makalösa! Under 2021, var jag knappt bloggade eller åtminstone väldigt lite, så har 18 481 besökare varit inne på bloggen och det är väldigt inspirerande och roligt och ingen kan vara mera tacksam än jag. Tusen tack till er alla för detta och ni får lite Rosor med guldkant!

Jag förstår att ni rotar runt på bloggen och det genom alla frågorna jag får, mycket trevligt och fortsätt med det, bara fråga, om ni behöver det. Bland många av frågorna rör det sig om oljor och dofter för era Deadbaits och jag svarar er alla i mån om tid.

Jag vill dock avslutningsvis säga att en olja eller doft, endast väcker lite intresse hos gäddan och den undersöker saken. Det behövs inte mycket, 2-3 ml per betesfisk räcker för hela dagen, men så länge brukar dem inte få ligga ute. Jag vill än en gång tacka er alla för det gångna året och önska er en super säsong under det nya. Vill även passa på att säga att Karpfiskebutiken i morgon startar sin förorder och där blir era grejer till gäddfisket billigare. Tack för ordet och skitfiske på er!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.