torsdag 6 januari 2022

Kall morgon under årets första fiske!

I går under hundrundan, såg det ganska bra ut och kanske en chans för en gädda under årets första pass, som skulle läggas i dag. Jag kollade vädret och direkt uppstod farhågorna: Isen kommer troligen att lägga sig igen under natten, om inte så under min stund vid gölen och gäddorna skulle definitivt vara trögare än Tjära.

Ja-ja, man är en man i sin bästa ålder och snabbt ordnades grejerna, bara lite extra saker som fattades och att skramla ihop lite kaffe och så ett par Spanska Makrillar, Sardiner och några Grey Mullets tinades! Doft kanske? Jodå, fram kom Laxoljan från Mistral baits, en Winterised sådan och Självförtroende steg mig över svålen, tror fan att jag ska få gädda, vad är problemet!?

Klockan 8.
Problem fanns det gott om! Det gick inte att växla på järnhästen och minus 6 på den rödvita pinnen, som sällan ljuger, jo jag tackar! Jag drog iväg, var framme lite innan 08.00 och fann att det fanns ett par ställen, var jag kunde placera mina betesfiskar.

Båda flöten lades i strömkanten och jag märkte snart att is bildades på min Braid, då den låg på ytan och det är inte det bästa. Isen drar i flötet och man får en massa problem när man vevar in eller som jag hoppades på, att få drilla lite i kylan.

Solen kämpar!
Kaffet var gott och varmt, solen kämpade på, men kom aldrig upp i sitt rätta läge och isen ökade snabbt och jag fick redan efter 25 minuters fiske, flytta på ena spöet. Det gör inget, man måste ändå fiska aktivt under mete efter gädda.
Kanske 3 ml av denna skulle hjälpa?
Sen var det dags igen att flytta nästa spö och efter 30 minuter, dags igen och nu var det dags för lite extra doft och både Makrill och Sardin fick sin första vaccination 😷
Isen ökade snabbt.
Jag provade överallt där det gick att fiska, men isen ville något annat och det blev värre och värre och jag insåg att inom en timme, så var detta över.
Bara att glömma denna dag!
Jag har alltid med mig lilla Jerker, man vet aldrig och man har alltid lite att leka och fördriva tiden med, men inte denna dag, det var bara att glömma! Is och Braid är ingen bra kombination och försöker man, så uppstår det oftast helt fantastiska fenomen mellan dessa två komponenter.
Svårt!
Det skulle bli värre och det gick knappt att veva in och man fick tina upp toppöglan till och från. Braiden frös fast på spolen, isbildningen hämmade kasten och om inte det skulle räcka så ...
Tufft!
... Frös flöten och allt man har på linan fast och .... Vist jag fick frisk luft och årets första fiske var över för min del, någon gädda blev det inte och med en del bilder i kameran, så räckte det för denna gång.
Klockan 10!
Klockan 10 var allt fryst och det gick definitivt inte att bedriva ett fiske längre, ganska skönt, då kan jag skylla på det denna gång. Hur vädret blir framöver, det får vi se, kanske blir locket tjockt igen eller inte, det återstår att se.

Det blir bättre tider med isfria vatten och med lite värme, så kommer det att bli lite bättre fart på sötvattenskrokodilerna och man kan bege sig ut till andra vatten och ge dem ett fräst. I will be back!

Fox Micron M.
Innan jag lämnar er vill jag svara på en fråga som flera har ställ och samtidigt ge er mitt tips i frågan: Vilket larm rekommendera du? Vill inte investera hur mycket som helst och det ska vara pålitligt!

Mitt svar är och förblir Fox Micron M! Om dessa fortfarande finns att köpa nya, så gör det eller köp dem begagnade. Dem klarar alla väderlekar och dem är pålitliga och ganska billiga för att vara en Fox produkt, skaffa även ett cover till dem. Höj och sänkbar volym och en skarp röd diodlampa som syns bra. Jag har haft mina i alla väder och haft dem under snart 20 år. Rekommenderas verkligen!

Jag önskar er alla skitfiske, klä er varmt och bär munskydd i dessa tider, tider som verkar bli värre då många nuts inte kan hålla avstånd och följa restriktionerna.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.