onsdag 13 oktober 2010

I vertikalfiskaren tackelbox!

Efter lite mejlande fram och tillbaka med logan Nilsson från Värnamo, så ställde jag en fräck fråga till honom angående hans grejor för Vertikalfisket med jiggar efter Gös, Abborre och Gädda.
Med andra ord satte jag lite press på honom och det visade sig att han skulle ut under den gångna helgen, nu är det så, att under press blir det sällan några större fiskar, men han lyckades ändå med flera, dock mindre fiskar.Finns det något bättre än att snoka i andra grejor? Knappast! Det är alltid spännande och se vad folk har med sig och se vad som används. Jag har ingen erfarenhet av vertikalfisket överhuvudtaget, jag metar mina fiskar till 95 %.
Men det är alltid roligt att lära sig lite nytt på fiskefronten. Jag fick ett gäng bilder från Logan och jag ser att hans tackelbox innehåller vertikaljiggar i en del olika färger och storlekar, precis som spinnfiskarens box.
Detta är troligen lite av hans favoriter bland jiggarna och dem har lite olika tacklingar av krokarna och en del går ner lite fortare än andra. Jag har förstått att detta fiske är väldigt effektivt och det sker väl från drivande båt över områden med fisk som man har hittat via ekolodet.

Här är en av Logans tacklingar och jag blev förvånad över att denna Titanwire klarar upp till 3 års fiske utan at man behöver byta den. Han crimpar wiren och använder springringar för att kunna byta ut krokarna som blir skadade.
Wiren håller sig rak och kinkar inte, väldigt bra, men priset på wiren är därefter. 0,30 mm wire klarar 30 lb och jag är nog inne på att prova den för mitt eget gäddmete.


Små multiplikatorrullar är smidiga och väldigt populära för detta fiske, en av dem mest populära är denna Daiwa Viento som jag vet ligger i dem högre prisklasserna. Kvalité koster, men man får vad man betaler för (hoppas jag!)
Spöet verkar vara lite av ett hemmabygge, men det finns massor av specialspön för vertikalfisket på marknaden. Det är bara att välja och vraka efter plånboken eller behov, det finns grejor för alla, fattiga som rika.



The man himself Logan Nilsson med en lördagens gäddor, det blev även lite Gösar upp till 50 cm, men tyvärr höll dem större fiskar sig på behörigt avstånd denna gång.
Jag hoppas dock att kunna lägga upp Logan med en rejäl Gös eller Gädda i framtiden och fram tills dess hållar jag tummarna för honom! Stort tack för bilderna Hr. Nilsson och håll hårt i spöet i höst, snart kommer den där du vet.......




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.