fredag 8 oktober 2010

50 000 besökare!

Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att mina bloggar skulle bli så populära! Ni är helt otroliga och det glädjer mig enormt mycket att kunna dela med mig av mina tips, erfarenheter mm, allt för att hjälpa er.
Er respons är enastående och jag kan bara tackar er, fast tack är ett fattigt ord! Jag tror inte det finns så många fiskebloggar, som har uppnått dessa siffror på så kort tid och det viser bara att mina bilder och mitt skrivande har skapad det som var mitt syfte, nämligen att skapa inspiration, nytänkande, vårda våra fångster på bästa sätt och framför allt att hjälpa er som behöver lite hjälp i ert fiske.
Mitt mål från början var dessa fyra kriterier och jag ser genom era frågor att ni är mer än nöjda, fortsätt att ställa frågor via mejlen eller här på bloggen.
Stort tack än en gång till er alla, har ni en kompis som behöver lite inspiration, så ge henne eller honom adressen. Jag tackar er med lite bilder från olika vatten som jag härjar i med jämna mellanrum. En tidig morgon i Orranässjön, bilden är tagen vid Pålavik. Tre spön ligger ute på den första djupbranten och om jag minns rätt blev det 4 gäddor denna dag, alla på Seabaits.
Det har fångats flera gäddor över 12 kilo i sjön, mitt problem är att jag är här alldeles för lite, något jag kanske borde ändra på i framtiden.
Alsterån, kylig november morgon. Allt eftersom ljuset tilltog började gäddorna sina jakter i kanterna. Många gäddor blev det tills jag förstod att det fisketillstånd som jag trodde fanns, inte var giltigt och jag lämnade detta vatten.
Ingen större förlust med tanke på att ån har haft sina storhetsdagar och numera är ett minne blott. Vi har andra rinnande vattendrag i min region som är minst lika bra och flera är glädjande nog på uppgång.

Linnéasjön belägen mitt i Nybro. Detta har varit min lekplats sedan jag kom til Sverige i november - 81. Jag har många minnen från sjön både vad det gäller karp och gäddfiske. Det ensamma spöet, gav denna dag två glädjande saker.
Det första var en gädda på 6,2 kilo och det andra var att jag kunde frigöra en orange/svart randig Hi -lo wobblare från fiskens munn, innan den fick sin frihet igen. Vem som var gladast av oss, vet jag inte....Troligen var det gäddan?


Black pool i december. Svarte göl ligger också mitt i Nybro med allt vad det innebär, gott om mindre gäddor, men även en del mindre överraskningar finns i den lilla gölen. Gölen är ett typiskt exempel på ett vatten, som dem flesta ratar och man åker till andra vatten i tanken att där finns väl ingen fisk eller där sitter jag bara inte!
Gölen har gett flera fina gäddor ifrån sig, dem livnär sig på det stora beståndet av Mört, Abborre och Braxen. Jag har på senare tid hört talas om att det börja komma en och annan större gädda igen och det är glädjande att höra.
Bilden viser ett drop - back från en mindre gädda och jag fiskade dagen efter och tappade en större fisk. Efter det passet var det slut för året, alla vatten frös under den kommande veckan och vi fick uppleva ännu en lång seg vinter.



Finns det något bättre än att sitta bakom gäddspöna med en varm kopp kaffe, vetandes att man är ute i rätt tid, att man fick det swim man ville och bara njuta av solens uppgång? Jag tror inte det!
Det finns ingen bättre reakreation i världen för mig och manga andra, det är livglädje och det är det bästa plåstret man kan ha, oavsett vilka sår man har i bagaget.
Jag bugar och tackar för att jag får vara med om detta, mina tankar går ofta till dem som inte har möjligheten att uppleva detta. Det behöver inte vara så!




6 kommentarer:

  1. Grattis till 50.000 besökare!

    Följer din blogg och måste säga att den är riktigt bra. Du delar med dig av din gedigna kunskap på ett suveränt bra och pedagogiskt sätt som säkerligen kommer många sportfiskare till gagn i framtiden.

    Keep up the good Work....

    / Mats
    http://fiskelyckainorr.blogspot.com/

    SvaraRadera
  2. Jag tackar och bugar mig Mats för dem fina orden, dem värmer i höstrusket. // Luis

    SvaraRadera
  3. Inte det minsta konstigt att du fått så många besökare. Nätets bästa blogg (iallafall om man gillar mete), Ett stort '+' för dina svar på de frågor man har.

    Bästa hälsningar

    /Magnus

    SvaraRadera
  4. Tack Magnus! Nätets bästa blogg! Jo, det kanske är så som du säger. Tyvärr är det många bloggar och hemsidor som ligger i dvala och det är lite tråkigt. Alla som fiskar har väl ett och annat att berätta, något som skulle kunna gynna andra. Tack för din fina resension av mitt arbete!

    SvaraRadera
  5. Måste erkänna att jag fått mycket inspiration från dina bloggar. Både den här och din karp-blogg, fastän jag inte fiskar karp(Sutare, Braxen och Mört däremot)

    Tack för välskrivna tips och för vackra foton från dina fiskeplatser!

    Och grattis till så många besökare

    MVH Christian "tintin" Johansson
    http://esoxluciusdegothia.blogg.se/

    SvaraRadera
  6. Jag ligger på knäna nu och bugar mig! Stort tack till er all, det är verkligen roligt!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.