onsdag 26 augusti 2009

Gäddan är morgonpigg, så kom i rätt tid.











Gäddan har sina huggperioder och dem är uppdelade i två delar, den ena är en period var fisket kan vara trögt ett tag på grund av dem har lite uppsvält tandkött och då är dem inte riktigt pigga på att äta, men det går ändå. Hugginstinkten kommer den alltid att ha inbyggt, annars skulle vi inte få mycket på wobblare som farar förbi Gäddan. Den andra huggperioder sker dagligen och den börjar på morgonen och avtar fram mot 11 - tiden och sen kommer den tillbaka fram mot kvällen och en bit in i skymningen,morgonen är helt klart bäst!
Det gäller alltså för dig att vara på plats och få ut dina spön, helst innan 8 på morgonen! Du kan ställe klockan efter Gäddan! Jag vet att har jag inte haft ett run från en Gädda mellan 08.30 - 09.00 då är det något som inte stämmer och det kan vara flera orsaker som att jag inte har betet på rätt ställe, det finns ingen fisk eller så är det något större på gång!
Det har hänt mig förr att man har suttit och funderad på vad det kan vara och svaret har kommit 10.30 i form av en större Gädda eller så har man provat allt under hela dagen och på kvällen kommer det en stor fisk, hon har varit i området och kört bort allt annat och nu behager det damen att äta.
Så mitt tips är att du kommer i god tid, få ut dina beten och avvakta, har du inte fått fisk vid säg 09.30 är det hög tid att börja jobba för att få dem till att hugga. Vet du om en ståndplats för en Gädda, så är det bara att nöta med alla metoder du kan och ett Sunken Paternoster kommer att troligen ge utdelning i och med att du har en levande betesfisk stående i hennes närhet.
Antingen hugger hon för hon är hungrig eller för att bli av med det retfulla elementen som stör henne! Flötmet brukar också vara ett bra sätt att reta dem till hugg, prova olika metoder, beten, flavours, oljor, live eller deadbaits ge inte upp bara för att det går trögt. Bilderna här är från några tidiga morgonar i väntan på först nappet eller ska vi säga i väntan på att klockan ska bli 08.30, det är då dem nappar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.