onsdag 3 januari 2018

Lite bilder och tips för Havsöringen.

Kanske lite fel årstid eller? Nja dem finns därute längs våra kuster, den stridbara silverpilen, med andra ord Havsöringen och sen är det nu en gång så att det kommer en vår och fram tills dess, blir fisket bara bättre och bättre.

Jag hoppas dessa bilder kan skapa lite sug och inspiration hos några av er, så ni dammar av grejerna och beger er ut i den vackra skärgården eller längs med stränderna och gör ett försök på denna fina fisk, som jag har hört ökar i antal längs Smålandskusten och runt Öland.
Ostkusten lockar på många sätt.

Smala, långkastande och med förförisk gång.
Ha alltid något eller flera drag som kasta rejält långt, vinden kan vända snabbt och det gäller att kunna nå ut till fisken om de går långt från land.

Blir det för jäkligt och du är på Öland, så är det bara att byta sida, det är inte några längre sträckor att förflytta sig.
65 cm och 3175 gram silverpil.

Bra färgval för Havsöringen.
 Här fem bra färger som attraherar Havsöringen till stenhårda hugg eller ska du uppleva dem tråkiga dagarna var dem bara följer efter draget? Variera dina beten och prova allt möjligt och omöjligt, det är fisken som bestämmer vad som gäller.
Fiska nära land efter pålandsvind.
Havets vågor frigör mycket föda som Havsöringen söker och den håller sig nära land efter en pålandsvind.
Havets silvertorped.
Snabba reflexer och super vassa krokar är ett måste, Havsöringen är ganska hård och benig i munnen.
Witchdraget med sin svarta huggmarkering.

Havsöringsstränder.
Ett par tips innan jag slutar: Börja fisket en bit upp på land, fisken går ofta nära land och det kan ge en extra fisk. Går du bara fram skräms dem och det blir svårt. Kasta i solfjäderform och fiska av sträckorna på det sättet.

Leta efter partier med så kallad Leopardbotten, som består av sand, sten, större uppstickande stenar och områden med tång, det är här Havsöringen letar sin föda och kan stå och lura.

Byt drag eller fluga ofta tills du hittar något dem vill ha, fiska med lite vevstopp ibland och öka ibland invevningen, det brukar fungera bra, ha med dig mat, t ex är det gott med grillad korv och varm dryck. Veden hittar du på stranden och ha med dig ett gott sällskap. Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar