måndag 22 januari 2018

Is och Kannibaler.

Jag gillar inte vädret, snö, is och dem flesta vatten är stängda med ett vit lock, ända chansen för fiske är i Svarte göl och även där är man begränsad, men chansen finns för en gädda, troligen ända arten där man har en liten chans på.

Kylan ska dock fortsätta några dagar till och kanske försvinner min sista chans på ett tag, eller inte, för ska man tro väderutsikterna, så ska det bli varmare under nästa vecka och kanske ökar chansen att jag kan komma åt det jag vill?
Svarte göl i nuläget.

Inte mycket att röra sig på, men chansen finns.

Smältvatten forsar in i gölen.

Kommer inte riktigt åt där jag vill.
Mitt smala pekfinger visar vart jag vill placera en Multe, en Sill eller kanske en död Mört och grunden till det är att platsen är en ståndplats för en gädda runt 7 kilo.

Absolut ingen stor fisk, men man får en liten fin upplevelse och en fin fisk på mattan och kanske en bra fight, fast risken är stor att den fightas som en pinne i det svinkalla vattnet.
Ståndplats för en 7 kilos gädda .. Täckt av is såklart!
Min tanke är att placera mitt Deadbait så nära iskanten som bara är möjligt och ha en effektiv doft i mitt bete som sprider sig in under isen och sen hoppas på att damen orkar röra sig fram och ta mitt bete.

Tanken är väl bra och planer kan nog funka och jag tänker nog prova en av dem närmsta dagarna om inte det fryser igen. Jag får väl för en säkerhet ta med lite bröd till dem flygande råttorna och hoppas att dem tar sönder isen som i så fall har bildats. Liten av en chansning, men bättre än så är det inte just nu.
... Hur tänkte den?
Här ett par bilder på en hungrig gädda, som inte nöjde sig med en spinnare i flabben, utan den tog även en gädda i nästan samma size under drillningen och man undrar hur den tänkte ...
Kannibalismen råder bland alla predatorer!
... Envis var den, men det slutade med att den lyckades skaka ut gäddan och sen frigjordes spinnaren och den fick sin frihet. Vad som sen hände nere i djupet, det kan man bara spekulera över.
Spinnare i mungipan.
Det råder kannibalism hos alla rovfiskar, man äter sina artfränder på löpande band varje dag och när möjligheten finns och med dessa ord slutar jag för denna gång och önskar er skitfiske.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.