tisdag 29 maj 2012

Wychwood Agitator Bait 10 fot 2,75 lb.

 Jag har ganska länge funderat över dels mitt gäddfiske och framför allt, över mitt karpfiske och efter, att ha sett och hört om dessa spö, så slog jag till med en liten chansning och tog hem dem.


3 stycken Wychwood Agitator, som dels blir perfekta för gäddmete i mina små vatten, var jag inte behöver kasta långt och sen båtfisket, var man får med håvstångseffekten på köpet.

Var var det som tilltalade mig? Jo, först och främst Wychwoods suveräna kvalité och prissättning, därefter kommer prestandan mm.

Jag fick med allt detta i detta köp och nu tar vi oss en titt, så du med egna ögon, förstår varför Wychwoods Agitatorspö är och har blivit så populära.

10 fot långa och av den längden, är det fina korkhantaget 51 cm långt och det är kvalitetskork, inte den typen av dålig kork, som ramlar av i smulor, när man tar bort skyddsplasten.


Wychwood har egna reelseats på sina spö och det är så mycket Fuji, som det kan bli och dina rullar sitter perfekt och de låser väldigt bra.


Jag gillar den lilla korkbiten, som sitter framför rullfästet och det ger ett sobert utseende och man behöver inte mera kork än så och det blir väldigt mycket Old School över spöna, vilket är väldigt populärt just nu.


Spöna har en integrerad Keepering, som gör det enkelt att flytta från plats till plats och dina krokar sitter bra här under transport och man slipper att förstöra ringar eller skarvar ringarnas  metallegeringar.


Spöna har en liten fin ändbutt i Aluminium med Wychwoods logga, som är etsad in i ändbutten och det ger också ett fint utseende från stolen.


Spöna har en så kallad Over fit joint, var överdelen går över underdelen och det ger dels en stark holk och dels, en holk utan några flat spots under press.

Ringningen på dessa spö är 7 ringar + tipring och alla ringar är trebenta för extra styrka och innerringen är braidvänlig, som sig bör.Ringarnas storlek är från 30 mm och vidare upp till en tipring på 10 mm och antalet gör att under hård press, så bildas det inte hårda vinklar på din lina mellan ringarna, som eventuellt skulle kunna förorsaka ett linbrott.


Klingan är mattsvart med Hi - built Epoxy resin och finishen är väldigt bra! Man brukar vid ett köp av tre spö, alltid kunna hitta något, som inte är så tilltalande, men nej, det finns inte på mina tre spö och det är riktigt bra!


Klingorna är ganska tjockväggiga och jag tror mig veta, att man har använd den den populära Solace - klingan, för tillverkning av dessa spö och är det så, så vet jag vad dessa klingor går för!


Kosmetiken är diskret, som sig bör och på spönas undersida, hitta du märkesnamnet i guld och i mindre format och det räcker gott.


På översidan hitta du spöets namn och det är också lagom diskret och ingen stor skrikig blaffartext, utan snygg design, som är diskret.

Spöna säljs per styck och i 2 - pack på www.metebolaget.se till priser, som passar de flesta eller vad säjs om ett 2 - pack för 1499 kronor och en frakt på 49 kronor! Och i det priset ingår det en livstidsgaranti!

Du hittar inget bättre för det priset! Spöna har en kraftig, lite toppstyrd aktion och klingorna innehåller hur mycket krut som helst och de pumpar upp storgäddan från djupbranten ganska fort.

Du kan meta med betesfisk utan att de flyger av under kastet, du kommer åt överallt från land och för båtfisket typ Slowtrolling är dessa spö suveräna.

Som spö för att kasta drag, wobblare mm är de också bra och du kan använda beten upp till 70 - 80 gram utan problem och den distinkta klingan, sätter krokarna i dina mothugg.


Jag valde i första hand Wychwood Agitator för mitt karpfiske på trånga platser som denna, de blir perfekta på min lilla rostfria Baby pod eller två av dessa spö på banksticks och det tredje stalker jag med i närheten!

Jag har gott om små intima och trånga swims i mina vatten och jag vet att du kommer att se mera av dessa spö i en snar framtid.

Jag har inte hunnit att fiska med dem än, de kom idag. Jag har dock provat dem med olika rullar och en storlek, typ 4000 Shimano passar suveränt bra.

Jag har även provpressat alla spöna och jag drar sönder en 0,33 mm nylon, utan att några av dem ens börjar knaka!

Bättre och mer flexibla spö för 750 kronor styck, hittar du ingen annanstans och jag är enormt nöjd och jag återkommer lite senare med mera om dessa spö, när de har fått jobba lite!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar