lördag 2 juni 2012

Fina gäddor på Kebab - riggen!

Jag fick detta mejl och bild från Robert Ericsson och här har vi ett bra bevis för Kebab - riggens effektivitet och vi har även tagit upp frågan kring hur man känner sig vid fiske med livebaits.

Kanske någon av er därute har något att säga i denna fråga? På slutet återger jag mitt svar till Robert, kanske inte det bästa svar, men det är så jag känner och så jag kommer att fiska.

Hej Luis!

Jag har läst din blogg senaste halvåret och fått en hel del idéer som ska testas. Har för alltid varit en gäddfiskare med en förkärlek till metet, särskilt under senvår och försommar. Då fryser man ju inte ihjäl om man slutar veva.. 

Nå. Sak samma, jag fiskade mitt hemmavatten nu i vår och prövade några spön med kebaber flytande över gräset. Gav på första två dygnen tre gäddor, 106, 107 och 115 cm med knappa 11 kg i topp. Två tog under dygnets mörkaste timmar, missade även en bra fisk då.. 

Mina fiskekamrater fick två snipor på sina levande mörtar.. Känns bra då jag på senare tid haft vissa etiska problem med levande beten.. Kan rättfärdiga det för mig själv, men det håller inte när jag blir ifrågasatt. Men det är väl det vi gör... Även med mattor,säckar och desinfektionsmedel till hands. 

På något vis plågar vi djur för nöjes skull. Hur ser du på det? Jag personligen är bekväm med detta, men jag undrar om det beror på att jag inte tänkt ordentligt:-) Med vänlig hälsning. Robert Eriksson. 

Mitt svar till Robert: 

Hej Robert och tack för ditt mejl!

Jag kommer att fiska med livebaits tills du vet vem hämtar mig :-) Fiskar är kallblodiga djur och de känner ingen smärta, men visst innerst inne kanske det på något vis är fel, men naturen har också sin gång. 

Hur många mörtar skadar/mördar inte en Gös under sin nattliga jakt på byten, det är många upp till 7 - 9 stycken innan den sväljer rätt bete! Kör på Robert, bekymmer dig inte för vad andra säger, det är upp till dig!

Kul att du provade kebab - riggen och fick se vad den går för. Jag vet inte om du mäskade med fiskbitar, men prova det nästa gång du ska ut, men framför allt gör det när fisket är lite tjurigt.

Jag skulle vilja använda ditt mejl och skapa en liten debatt eller en tankeställare på gäddbloggen, så har du möjligen några bilder på dina 1 meters gäddor, så skulle jag gärna vilja ha med dem som referens om det går bra för dig.

Ha det gott Robert, funderar inte så mycket, gör din egen sak, du vet det funkar och sen kan jag bara önska dig skitfiske och en härlig sommar. // Luis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar