torsdag 10 maj 2012

Sök gäddan på djupet i sommar.

Det är egentligen fel att säga, att man ska söka gäddorna på djupet, visst de tycker om lite kallare vatten framåt sommaren, men realiteten är att ganska många större gäddor, fångas oftast på grundare vatten under tidig morgon eller senare på kvällen.
Man får helt enkelt prova sig fram vart de står, men ett bra utgångspunkt, är djup mellan 3 - 6 meter och söka där och sedan grundare.
För detta fiske lämpar sig djupgående wobblare sig bra, men man bör ha lite beten, som går grundare med sig under sitt sökande.

Jag har mest fiskat med Salmos söta saker och de fåtal gånger, var jag ägnar min tid åt spinnfiske, så har alla beten, som visas här i dag, har fungerat väldigt bra och på alla djup.
Gäddimitationer är alltid bra beten, det råder kannibalism i alla vatten med gäddor, det finns inga undantag här inte.

Så beten med lite så kallade "Gäddfärger" brukar fungera bra och jag har märkt en tendens till hårdare hugg. Kan det bero på att gädda vet, att sin egen artfrände är snabbt i starten? Nog är det så!
Så variera ditt fiske både djup och grunt, men även dina beten och färgerna på dina beten. Funkar inte det ena, så prova nästa bete, tills du hittar rätt.
Här en urgammal bild, men den visar lite om vilka färger, som brukar resultera i landade gäddor: Silver, Röd/Vit, Grönt, Blått, Svart/silver och Abborrfärg är alla standardfärger i Svenskt gäddfiske och det ger fisk.

Sen finns det massor med beten i alla möjliga och omöjliga färger, allt från Krom till murriga färger som bruna, svarta och signalfärgerna som du ser lite av på wobblar nummer 2 från vänster. Du väljer i butiken, gäddan väljer vid vattnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar