söndag 27 november 2011

Bengt, en man med många namn!

Man skulle kunna skriva väldigt mycket om denna Trekåntsbo, men internät räcker inte till för detta och jag får försöka att korta ner det hela lite. Kärt barn har många namn sägs det, Christian Sylvander är ett kärt barn eller vad sägs om följande smeknamn på denna herre: Sylen, Bengtsson, Slynan, Bengt, silvia för att bara nämna några. Jag har en del också, men de tar vi en annan gång, när barnen har lagt sig! Här är han nöjd med livet, glad och stolt, det kaxiga flinet hann inte komma fram innan fotot togs av Storslynan och hans 8,2 kilos gädda, som han fick under Pike Tournament för några år sedan. Kanske kom flinet aldrig fram, då det precis som i byxorna på honom fattades ett par cm för att han skulle lyckas? 1 - 0 till mig! Åh va gott!

Här skulle man kunna tro att jag använde Bengt som ekolod, men så är inte fallet, vi ismetade gädda i Rismåla göl nedanför parkeringen och när det dök upp en bil från skatteverket, så försvann Bengt i första och bästa hål. Han är med andra ord skattesmitare och det finns det gott om i hålan var han bor, det är bara att titta sig omkring, det finns inga vägar och barnen har sin skolgång ute i det fria på en åker, utan tak över huvudet och jag är inte förvånad. Vad som däremot förvånade mig mycket, var hur länge Amfibiebengt kunde hålla andan under vattnet! Efter 9 minuter kom han upp illröd i nyllet och undrade om de hade åkt och om bilen stod kvar. Oh my God! 2 - 0 till mig!

Här är det igen lite isfiske på gång och som man klart och tydligt ser, så har Bengt fått med katten (Den har han som mössa) Fisket var dåligt och det framgår tydligt av Bengt´s ansiktsform och min. Så denna dag försvann alla kaxigheter, flinandet mm och han muttlade hela tiden - Vad är det här, ta bort mig härifrån och så ska han retas lite. Han lyckades dock att få 3 små gäddsnipor och dau ska han tetas lite med mig. 2 - 1 till mig!

Här är vi ute på Långe göl i jakten på gädda och fisket var trögt som sirap, flera förflyttningar av spöna gjordes och det var bara jag som lyckades att knipa en snipa. Snöstormen kom, temperaturen föll och så även Bengt humör och han tog till flaskan, det lilla flaskbarn som han nu en gång är. Hade han fått bröstmjölk från första början, ätit gröt i sin ungdom, så hade han klarat av denna dag lika galant som jag. Men icke, flaskan tömdes snabbt och han hördes hela tiden. Dock ska det sägas att hans motorik blir betydligt bättre efter en kvatte bränvin eller flygbränsle som var dagens flaska, ibland intar han Skogsstjärnan och då är det bara att dra hem direkt innan han går igång. 3 - 1 till mig!

Här har vi honom ledsen, pisspackat, röd om ögonen i snöstormen. - Ge mig inte detta skrek han flera gånger och det var bara att få hem honom till den vackra Anna. Hon gav honom en fin örfil, tinade upp honom och lade honom i vedbon, så han kunde färskna till lite, här satt han till måndag morgon, var hon släppte ut honom så han kunde åka till jobbet och göra sitt dagsverke.När kylan, isen och snön kommer vet jag inte, men jag vet att jag ska dras med denna skepnad i många år och det är väl bara att förska vänja sig vid honom och egentligen så är det inte så farligt med Bengt, bara man tar det lugnt med honom. Vi ska dra lite gäddor och Regnbågar i vinter, till våren ska vi sitta på ett Fish - in i Bloms vik och kötta karp, så det står härligt till i buskarna, under sommaren tar vi karp på ytan och tetas med varann och sen kommer höstträffen, var vi förhoppningvis lottar badplatsen igen och tar mest fisk igen. Han vet att jag leder med 4 - 1 nu och att jag är bäst, något som han har börjar att acceptera och han vet att jag är bäst måndagar :-) Ha det gott Bengt, snart kommer kylan, isen och snön och jag har redan nu räkorna liggandes i rumstemperatur och den jag levar och delar livet med är fullständigt vansinnig! Hälsningar från Lilla gubben.

1 kommentar:

  1. Louis och Bängt. Det här är riktig kärlek, sån som bara män förstår.Jag fick mig ett härligt skratt i November mörkret. Mvh Svinet... Det är väl mitt danska namn????

    SvaraRadera